Sjokkert etter ankomst: - Kaotisk

Da Solveig Gulling (68) og samboeren kom hjem fra Sør-Afrika, ble de overrasket over den manglende kontrollen og informasjonen på Norges hovedflyplass.

ANKOMST: Lørdag kveld var det lange køer med ankomne passasjerer på Oslo lufthavn Gardermoen. Situasjonen var en helt annen tre dager tidligere. Foto: Torstein Bøe / NTB
ANKOMST: Lørdag kveld var det lange køer med ankomne passasjerer på Oslo lufthavn Gardermoen. Situasjonen var en helt annen tre dager tidligere. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kunne i teorien gått rett og satt oss på flytoget og dratt hjem. Det var ingen som stoppet oss eller fortalte oss noe annet. Men det gjorde vi selvsagt ikke, forteller Solveig Gulling (68) til Dagbladet.

Hun og samboer Asbjørn Wahl (68) ankom Norge etter en måneds opphold i Sør-Afrika, torsdag forrige uke. Det var flere dager etter at regjeringen innførte innreiserestriksjoner fra åtte land i sørlige Afrika, grunnet oppdagelsen av den trolig mye mer smittsomme coronavirus-varianten, omikron.

Derfor ble samboerparet sjokkert over hva som møtte dem på Gardermoen.

Store kontraster

- Vi hadde vært innom to flyplasser i Sør-Afrika, og mellomlandet i Frankfurt. Alle tre stedene tok de situasjonen mye mer alvorlig enn på Gardermoen. Det synes vi var helt håpløst, forteller Gulling over telefon fra et karantenehotell på Gardermoen.

Kontrastene ble tydelige allerede da paret ble stuet inn i en «tjåka full» buss på den norske hovedflyplassen. Både i Sør-Afrika og i Tyskland var det strenge antallsbegrensninger på bussene på flyplassen.

- I Sør-Afrika kom vi ikke engang inn på en flyplass uten å måtte måle temperaturen, vise coronasertifikat og negativ test. På Frankfurt ble vi møtt av politiet. Her måtte vi også vise testsvar og europeisk coronapass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer