SIKTET FOR VOLD: Her blir kvinnen, som satt i rullestol, angrepet av en 22 år gammel mann i Årnes sentrum natt til søndag. Mannen er siktet for vold mot kvinnen og mot politiet. Foto: Privat
SIKTET FOR VOLD: Her blir kvinnen, som satt i rullestol, angrepet av en 22 år gammel mann i Årnes sentrum natt til søndag. Mannen er siktet for vold mot kvinnen og mot politiet. Foto: PrivatVis mer

Sjokkert Frp-politiker vitne til voldshandling: - Han kastet henne ut av rullestolen som om hun var en filledokke

Natt til søndag ble flere beboere i Årnes sentrum vitne til at en kvinne i rullestol ble utsatt for vold.

- Jeg hadde lagt meg og våknet av at det ristet og smalt i hele huset, forteller Liv Gustavsen, varamedlem til Stortinget for Frp til Dagbladet.

Gustavsen bor i Årnes sentrum. Klokka var litt over tre natt til søndag da hun ble vekket av bråk fra gata.

Det var Raumnes avis som først omtalte saken.

Når hun ser ut gjennom vinduet ser hun en mann som står bøyd over en kvinne som sitter i rullestol.

Lå livløs på bakken

- Han står over henne og roper og skriker. Plutselig tar han tak og kaster henne ut av rullestolen som om hun var en filledokke. Det var helt uvirkelig å se noen gjøre noe sånt mot en forsvarsløs kvinne i rullestol, sier Gustavsen.

I tillegg til å ringe politiet tar Gustavsen bilder av mannen og det som skjer.

Gustavsen forteller at kvinnen, som hun beskriver som litt eldre, lå helt livløs på bakken etter at hun hadde blitt angrepet.

- Jeg tenkte at hun var død. Hun lå helt stille. Jeg ble livredd. Mannen gikk, men så kom han tilbake. Han ropte og dyttet til henne. Da rørte hun på seg. «Hjelp» sa hun da. Hun ropte ikke, men jeg hørte at det var lyd i henne.

Prøvde å gripe inn

Gustavsen forteller at det også kommer en bil til stedet. Sjåføren tuter og de som sitter i bilen kommer ut for å gripe inn.

- Da løp han på dem for å slåss før han igjen forsvinner, sier Gustavsen.

Hun forteller at politiet kom raskt til stedet og at flere av de andre naboene hadde ringt ambulanse. Flere naboer, som også hadde vært vitne til hendelsen, kom ut for å hjelpe kvinnen.

- Hun var bevisst, sier Gustavsen.

Siktet for vold

- Det var en 22 år gammel mann som gikk til angrep på en kvinne i rullestol. Han har også gjort skadeverk på vinduer til flere forretninger i sentrum og angrepet politipatruljen, opplyser Espen Sandvold, politiførstebetjent ved Eidsvoll lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet fikk melding om slåssing i Årnes sentrum klokka 03.00 natt til søndag. De kom raskt til stedet. Mannen prøvde å angripe patruljen med slag og spark.

- Han er siktet for vold mot kvinnen, vold mot politiet og skadeverk. Han angrep også flere som forsøkte å hjelpe kvinnen. Det er sannsynlig at det vil komme flere anmeldelser, sier Sandvold.

Kvinnen ble tatt hånd om av legevakta og skal ha fått moderate skader etter angrepet.

Mannen ble avhørt søndag og løslatt etter avhør.

Mannen er bosatt i området. Det gjør også kvinnen. Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom dem.

- Det er mistanke om rus. Det er tatt blodprøve av mannen for å undersøke om han var beruset av alkohol eller andre stoffer, sier Sandvold.