I SJOKK: - Jeg er i sjokk, sier Carl I. Hagen til Dagbladet om siktelsen mot justisministerens samboer.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I SJOKK: - Jeg er i sjokk, sier Carl I. Hagen til Dagbladet om siktelsen mot justisministerens samboer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Sjokkert Hagen håper PST tar feil

Frp-veteran Carl I. Hagen sier han er i sjokk etter siktelsen mot justisministerens samboer, men fastholder at det var rett å anmelde politiet for forsømmelse.

- Jeg er i sjokk og håper PST tar feil, skriver Hagen i en tekstmelding til Dagbladet.

Mandag gikk Frp-veteranen ut i VG og fortalte at han aktet å anmelde den påtaleansvarlige i Oslo-politiet som henla saken mot teateret som filmet justisminister Tor Mikkel Waras hus.

Det var justisministerens samboer som anmeldte Black Box Teater for blant annet å krenke privatlivets fred da de brukte bilder av huset i forestillingen «Ways of Seeing». Nå er samboer Laila Anita Bertheussen selv siktet av politiet, for å ha tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått.

Hagen står inne for anmeldelsen han innga.

- Mon anmeldelse for tjenesteforsømmelse var for manglende etterforskning av teatrets oppførsel og hadde ingen sammenheng med trusler og hendelser ved boligen. Statsadvokaten omgjorde henleggelsesbeslutningen, som viser at det var en feil beslutning, sier Frp-nestoren til Dagbladet.

Han viser til at saken først ble henlagt av Oslo-politiet, som etter en klage til statsadvokaten, ble pålagt å etterforske saken.