Sjokkert huseier oppdaget 200 cannabisplanter

Leietakerne drev storstilt narkoproduksjon i to hele etasjer i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om narkotikaproduksjon i Norge? Send tips eller bilder til Dagbladet med sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no , eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Da politiet i ettermiddag gikk til aksjon mot denne nedslitte eneboligen i Trondheimsveien ved Romsås i Oslo fant de et par hundre cannabisplanter, enorme mengder gjødsel, vifter, varmelamper og annet produksjonsutstyr bak tildekkede vinduer.

Etter det Dagbladet.no erfarer var det eieren av huset som nylig slo alarm til politiet etter å ha låst seg inn i boligen for første gang på lang tid. Mannen skal ha forsøkt å oppsøke leietakerne da betalingen hadde uteblitt en periode.

I 5-6 timer, helt til i 22.30-tida i kveld, jobbet mannskaper fra politiet med å sikre gigantbeslaget og frakte det bort.

Cannabisplantasjen skal ha dominert bygningen fullstendig, og både kjelleren og øverste etasje var full av planter, får Dagbladet.no opplyst.

- Politifolkene på stedet har anslått at det dreier seg om rundt 200 planter. Dette var både tørre planter og noen som var friskere, opplyser jourhavende etterforsker Petter Hilstad ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Det var ingen tilstede da sivilt og uniformert politi slo til mot huset i 17-tida, og det skal ikke ha vært noen aktivitet ved boligen tett opp mot aksjonen.

- Lys døgnet rundt

GIGANTBESLAG: Flere uniformerte og sivile politibiler kjørte i hele kveld skytteltrafikk for å få med seg alt bevismaterialet fra cannabisplantasjen i Groruddalen. Foto: NINA HANSEN
GIGANTBESLAG: Flere uniformerte og sivile politibiler kjørte i hele kveld skytteltrafikk for å få med seg alt bevismaterialet fra cannabisplantasjen i Groruddalen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Naboer skal i flere måneder ha vært mistenksomme til aktiviteten i bolighuset, blant annet på nattestid.

- Det har vært lys der inne døgnet rundt bak nedtrukne persienner lenge. Samtidig har vi stusset på at vinduer har stått åpne hele tiden, også mens det var vinter og kaldt, forteller en beboer i området.

Hilstad i politiet mener huseierens oppdagelse og naboenes mistanke er typisk i forhold til tidligere tilfeller.

- Dette er klassisk. En frittstående bolig med vinduene åpne, sier han.

Ingen pågrepet

Dagens tilfelle er minst nummer 41 i rekken av cannabisplantasjer som har blitt avdekket de siste månedene, og det er andre gang på bare tre uker at en slik spesialrigget bygning blir oppdaget i Oslo.

Så sent som 6. april ble fire menn pågrepet da politiet fant et cannabishus på Økern, også denne plantasjen ble funnet av huseiere som undersøkte boligen da leieinnbetalinger lot vente på seg.

Ingen er foreløpig pågrepet etter beslagene i Trondheimsveien i dag, og saken skal nå etterforskes videre, trolig i samarbeid med Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt og/eller Kripos.

Sjokkert huseier oppdaget 200 cannabisplanter

- Det er selvfølgelig nærliggende å sette dette i sammenheng med de andre sakene, men vi har foreløpig ikke grunnlag for å si hvem som står bak, sier politiførstebetjent Hilstad til Dagbladet.

<B>KAN HA BLITT FORLATT:</B> Mange av cannabisplantene så ut til å ha visnet på rot, mens andre ennå var grønne, opplyser politiet.
<B>- KLASSISK</B>: Flere naboer skal ha reagert på nattlig aktivitet og åpne vinduer i det som viste seg å være en leiebolig rigget om til narkoproduksjon.