- Sjokkert og lei meg

- Jeg er sjokkert og fryktelig lei meg, sa Anders Hornslien etter at dommen i AUF-saken hadde falt i ettermiddag. Han ble dømt til fem måneder fengsel, 90 av dem er gjort betinget. Hornslien anket dommen på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er spesielt skuffet over at retten ikke har klart å se at det foreligger formildende omstendigheter. Særlig med tanke på hva andre politikere har sagt og gjort, sa Hornslien. Han var aldri i tvil om at han skulle anke dommen på stedet.

- Denne saken har vært en belastning for meg i tre år.

Den eneste formildende omstendigheten retten ser, er at de fire politikerne var unge og uerfarne i det tidsrommet underslagene skjedde.

Dommen

De fire tidligere AUF-tillitsvalgte ble dømt for grovt bedrageri. De oppga galt medlemstall slik at AUF i Oslo fikk 448.000 kroner for mye i medlemsstøtte av Oslo kommune.

Tre av dem ble dømt til ubetinget fengsel.

Røberg-Larsen ble i tillegg dømt for simpelt underslag. Han ble dømt til seks måneders fengsel, Bøe Elgsaas ble dømt til sju måneders fengsel. For alle de tre ble 90 dager gjort betinget. Greif Mathisen ble dømt til 90 dagers betinget fengsel. Også Greif Mathisen anket dommen på stedet, de to andre tok betenkningstid. Dommen var enstemmig. Det ble ikke idømt saksomkostninger.

Som aktors påstand

Retten ga noe overraskende Ragnar Bøe Elgsaas en måned strengere straff enn det aktor krevde, skriver NTB. For øvrig ble dommene slik politiadvokat Atle Roaldsøy hadde krevd.

I FENGSEL: For Anders Hornslien har AUF-saken vært en sammenhengende belastning i tre år. I ettermiddag var han i søkelyset for et massivt presseoppbud.