I løpet av coronapandemien har mange vært flinke til å bruke engangshansker og munnbind som er lagd av plast. Dette har blitt et stort miljøproblem som følge av at noen kaster munnbindene og hanskene alle andre steder enn i søppelkassa.
En rapport konkluderer med at 1,56 milliarder munnbind havner i havet på verdensbasis som følge av covid-19.
Langs norskekysten har marinbiolog og dykker Fredrik Myhre fått erfare dette på nært hold.
– Jeg ser det stadig oftere både i vannet og langs land. Munnbind og annen plast ender opp i havet og dyrelivet forsvinner. Jeg føler bare tristhet når jeg ser dette, sier Fredrik Myhre som er marinbiolog og seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond.
WWF anslår at hvert år kastes det mellom 8 og 12 millioner tonn plast som havner i havet på verdensbasis. Problemet ser ut til å være økende, og coronapandemien har ført med seg en rekke plastprodukter som flyter rundt i gatene og naturen.
Et kjempeproblem
– Jeg er ganske sjokkert over hva jeg ser når jeg går langs sjøen eller ellers i naturen. De munnbindene som er skylt opp i fjæra eller ligger i sjøen kommer ikke langveisfra. Dette er en indikasjon på at munnbind er begynt å bli et kjempeproblem forsøplingsmessig også her i Norge, sier Myhre til Dagbladet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger