- Sjokkert over at han var ute

Mannen som tirsdag morgen skal ha gått til angrep på politiet og deretter ble skutt og drept, ble i desember i fjor dømt for drapsforsøk på åpen gate. Lehnnon Austria Dominguez ble stukket ni ganger med kniv. - Han var en farlig mann.

KNIVSTUKKET: Lehnnon Austria Dominguez ble i 2019 knivstukket av mannen som nå er skutt og drept av politiet. Her fra sykehusoppholdet i etterkant av den dramatiske hendelsen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KNIVSTUKKET: Lehnnon Austria Dominguez ble i 2019 knivstukket av mannen som nå er skutt og drept av politiet. Her fra sykehusoppholdet i etterkant av den dramatiske hendelsen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det siste jeg fikk høre var at han skulle flyttes fra en institusjon til en annen. Det var i september. Jeg ble sjokkert da jeg i dag fant ut at han var ute, sier Lehnnon Austria Dominguez til Dagbladet.

Dominguez, som akkurat flyttet fra Norge til sitt hjemland Filippinene, kjente ikke til at mannen som i 2019 angrep ham med kniv, var en fri mann.

Tirsdag ble knivmannen skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo.

- I rettssaken sa jeg at han kunne gjøre dette igjen. Han var en farlig mann. Blikket hans var helt svart da han angrep meg. Selv da jeg lå under ham, gjøv han løs på meg, sier han på telefon fra Filippinene.

Knivmannen ble i desember 2020 dømt til tvungen psykisk helsevern for drapsforsøket og trusler. Dagbladet har tirsdag vært i kontakt med den nå avdøde mannens forsvarer i denne saken, Andrea Wisløff. Hun ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Det var 4. juni 2019 at mannen gikk løs på filippineren på Grünerløkka i Oslo. I bar overkropp løp den nå avdøde mannen rundt med kniv og oppførte seg truende mot flere mennesker mens han ropte «Allahu Akbar» til de mange forbipasserende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer