Sjokkert over Dagbladet.no

Uten mulighet for anonymitet vil en del historier om viktige tema ikke nå offentligheten. Men det helt fundamentale må uansett være at den som skriver, vet om hun deltar i en anonym debatt eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har rykte på seg for å være litt schizofrent. Det kan jeg som leser leve med. Men da jeg oppdaget at Dagbladet.no ikke er konsekvent og forutsigbar i sin praktisering av åpen versus anonym debatt - samtidig som avisa er opptatt av å debattere dette spørsmålet rent prinsipielt - skjønte jeg at dette er en form for schizofreni jeg vanskelig kan leve med. Dagbladets nye debattsystem kan få alvorlige konsekvenser for både meg som debattant og andre mennesker.

Jan Omdahl skriver i en kommentar 12. desember: Det finnes også mange eksempler på at muligheten til å diskutere anonymt åpner for kritisk debatt på felt der mange tidligere har kviet seg for å ytre seg. Det samme mener jeg er tilfelle i debatter om ting som til en viss grad skal tilhøre den private sfære, men som samtidig har karakter av å være samfunnsproblemer.

Uten mulighet for anonymitet vil en del historier om viktige tema ikke nå offentligheten. Men det helt fundamentale må uansett være at den som skriver, vet om hun deltar i en anonym debatt eller ikke. Det burde være en selvfølge, men her har Dagbladet tatt meg fullstendig på senga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer