SJOKKERT: - Jeg er sjokkert og skuffet over at partigruppa synes å ta parti med overgriper, sier Beate Helland til Dagbladet kort tid etter at hun fikk henleggelsen presentert. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
SJOKKERT: - Jeg er sjokkert og skuffet over at partigruppa synes å ta parti med overgriper, sier Beate Helland til Dagbladet kort tid etter at hun fikk henleggelsen presentert. Foto: Erling Hægeland / DagbladetVis mer

- Sjokkert over Frp-gruppa

I dag fikk Beate Helland (55) beskjed om at politiet i Kristiansand har henlagt hennes anmeldelse mot partikollegaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Samtidig opplever hun at partigruppa i kommunen gir henne en kald skulder.

- Jeg er sjokkert og skuffet over at partigruppa synes å ta parti med overgriper, sier Beate Helland til Dagbladet kort tid etter at hun fikk henleggelsen presentert.

- Er ikke det vanlig?

- Jeg registrerer det i alle fall slik, svarer hun.

Beate Helland har fått flere henvendelser fra medlemmer av Kristiansand Frp som ber henne slette dem på e-postlistene, samtidig som disse fjerner Helland fra listene over sine facebookvenner. Dette gjelder både kvinner og menn i partiet.

Foreldet Årsaken til at politiet har henlagt hennes anmeldelse av Frp-toppen for sexovergrep og trakassering ved tre tilfeller, er at forholdene anses som foreldet.

- Jeg er skuffet over den korte foreldelsesfriste som gjelder for seksuell trakassering. Dette sa ikke politiet noe om da jeg tok kontakt for halvannet år siden, forklarer Beate Helland.

Hun legger til at det angivelig ufrivillige samleiet neppe kunne få benevnelsen voldtekt, og regnet med at den episoden ville bli avvist. Men tafsingen og grafsingen under valgkampmøtet på Farsund Fjordhotell 9. mai 2009 var hun sikker på ville vekke politiets interesse.

Anker - Jeg kommer til å påklage denne avgjørelsen. Nå skal jeg ta kontakt med min advokat, Ståle Myhre, og få hans vurdering, sier Beate Helland.

- Du ble aldri advart om at dette kunne skje?

- Ingen advokat jeg har snakket med synes å ha visst om de korte foreldelsesfristene, forteller hun.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få Ståle Myhre i tale, men på grunn av rettsmøter er han ikke tilgjengelig.