Sjokkert over mobbebeskyldninger

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er rimelig sjokkert, sier politidirektør Ingelin Killengreen om beskyldningen om mobbing av en politijurist i Bergen. Men advokatene som kom med mobbebeskyldningene gir seg ikke. I går politianmeldte de Politidirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Killengreen beskyldes for mobbing

Bakgrunnen for anmeldelsen er det Bergen Forsvarerforening mener er en uholdbar situasjon for varetektsfangene i byen. Rett som det er må fanger, stikk i strid med loven, sitte i den kummerlige politiarresten i ukevis. Årsaken er at det ikke finnes fengselsplasser nok.

- Vi vil ikke sitte passivt å se på dette. Vi føler det som vår plikt å reagere, sier leder for Bergen Forsvarerforening, advokat Jostein Alvheim.

I går troppet han opp med fire andre advokatkolleger på Bergen politikammer og anmeldte Politidirektoratet, Bergen politikammer og Hordaland politikammer. Advokatene mener ingen av institusjonene gjør nok for å bedre varetektssituasjonen.

Provosert

Advokatene legger ikke skjul på at etterforskni ngen av politiinspektør Asbjørn Braanaas har provosert dem kraftig. Braanaas blir nå etterforsket for mulig brudd på taushetsplikten. Det skjedde etter at han tok opp varetektssituasjonen i pressen og overlot et brev med navn på varetektsfanger til en TV2-journalist.

- Vi føler Politidirektoratet på grunn av en bagatellmessig feil av en politijurist prøver å flytte fokus vekk fra saken. Med denne anmeldelsen vil vi flytte fokus tilbake til varetektssituasjonen, sier advokat Kaj Wigum.

- Urimelig

I Dagbladet i går beskyldte forsvarerforeningen Ingelin Killengreen og Politidirektoratet for mobbing av politiinspektør Braanaas. Direktoratet ble videre beskyldt for maktmisbruk og for å ha reagert med å anklage Braanaas for lovbrudd fordi han gikk åpent ut i pressen med den håpløse varetektssituasjonen i Bergen.

- Jeg er rimelig sjokkert over beskyldningene. De faller på sin egen urimelighet, sier Killengreen til Dagbladet.

Ifølge poli tidirektøren var det Riksadvokaten som på eget initiativ beordret Sefo-etterforskning av Braanaas etter å ha sett brevet med navnene på varetektsfangene han hadde gitt TV2-journalisten.

- Jeg har ikke hatt behov for å hevne meg på noen, sier Killengreen.

Hun understreker at Politidirektoratet flere ganger har tatt situasjonen for varetektsfanger opp med Fengselsstyret.

- Situasjonen er kjempevanskelig over hele landet. Dette er noe alle er veldig engasjert i, sier politidirektøren.

Killengreen ville i går ikke kommentere anmeldelsen fra Bergen Forsvarerforening.

KILLENGREEN: - Jeg har ikke hatt behov for å hevne meg på noen.