Sjokkert over Norge

Miikkael Azaize i finske Centern reagerer med sjokk og vantro over byggekostnadene i Norge. Sp-nestleder Ola Borten Moe sier vi har mistet kontroll over kostnadene i offentlige prosjekter.

SKJØNNER LITE: Miikkael Azaize i finske Centert er sjokkert og forundret over kostnadene ved offentlige prosjekter i Norge når han ser tilsvarende pris i Finland. Foot: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
SKJØNNER LITE: Miikkael Azaize i finske Centert er sjokkert og forundret over kostnadene ved offentlige prosjekter i Norge når han ser tilsvarende pris i Finland. Foot: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er helt uforståelig. Tilsvarende prosjekter i offentlig infrastruktur koster fem ganger så mye i Norge som i Finland. Det er sjokkerende, sier Miikkael Azaize i finske Centern.

Azaize er urban og internasjonal sekretær i Senterpartiets søsterparti og besøkte i helga Sps landsmøte. Siviløkonomen har tidligere vært generalsekretær i Senterungdommen i Finland og møter Dagbladet sammen med Sp-nestleder Ola Borten Moe.

Han har nettopp hørt om kostnadene for noen av de store offentlige investeringene i Norge.

  • Fornebubanen kan komme over 30 milliarder
  • Den nylig åpnede Follobanen endte på 36 milliarder
  • Regjeringskvartalet ligger an til å koste over 40 milliarder - etter nedskalering
  • Oslos nye vannforsyning kommer på over 20 milliarder

- Ute av kontroll

- Det ble en stor skandale i Finland da det ble budsjettoverskridelse på 28 km ny T-bane. Total kostnad endte på 22 milliarder kroner. Den er over tre ganger så lang som Fornebubanen som skal bygges i Oslo, sier Azaize, og kommer med et naboråd fra Finland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer