Sjokkert over opplysninger om Grys forhold

SKIEN (Dagbladet): Politiet har i avhør konfrontert drapssiktede Gamal Hosein (35) med at hans kone skal ha hatt et kjærlighetsforhold til en annen mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal skal ha gitt uttrykk for stor overraskelse og benektet ethvert kjennskap til dette. Men politiet tror han bløffer. I går kveld fortsatte avhørene. Etterforskerne mener at ekteparet har hatt problemer, og at disse vanskene kan skjule bakgrunnen for drapet.

Sjalusien til den siktede Gamal skal ha oppstått på grunn av konas nære forbindelse med en venn under det flere år lange oppholdet i Israel. Gamal var da hjemme i Skien i lange perioder og drev gatekjøkken.

Bekreftet problemer

Politiet skal fra flere hold ha fått bekreftet at det var problemer i ekteskapet. I et vitneavhør forteller en venninne av Gry at hun skal ha betrodd seg til henne om vanskene og kjærlighetsforholdet.

Den siktede ektemannen skal ha gitt uttrykk for sjokk og vantro stilt overfor disse opplysningene. Etter det Dagbladet forstår, har telefonavhør av to personer nær Gamal i Israel styrket teorien om at sjalusi og ekteskapsproblemer kan være et motiv for det påståtte drapet på Gry Hosein. Også disse opplysningene skal Gamal ha blitt konfrontert med. Gamals forklaring om hvor han befant seg lørdagen da politiet mener at drapet på kona Gry må ha funnet sted, står i strid med flere viktige vitneutsagn. Men siktede hevder fremdeles hardnakket sin uskyld.

Politiet har fire uavhengige vitneobservasjoner av en bil lik Gamals ved sandtaket vest for byen innenfor det angivelige drapstidsrommet forrige lørdag. Det ble foretatt omfattende søk etter Gry Hosein, blant annet med spesialtrente politihunder, i sandtaket i går, uten resultat.

To av observasjonene skal ha kommet inn siste døgn etter at politiet gikk ut og etterlyste flere slike observasjoner. Disse er ennå ikke sjekket fullt ut, opplyser kriminalsjef Ragnar Holm. Men de to foregående observasjonene karakteriseres som gode. Den viktigste er gjort av en kvinne som gjenkjente Gamals røde Opel Kadett fra et TV-innslag. Hun mener å ha sett denne bilen på oversida av Sandtaket i Trommedalen klokka 15.15 forrige lørdag. En nabo av Gamal skal ha forklart at han har observert siktede kjørende i sin bil i Skien sentrum i samme tidsrom lørdag. Ytterligere et vitne har forklart at videoforretningen var mørklagt lørdag ettermiddag før klokka 16. Gamal hevder at lyset var på og at han var til stede i videobutikken.

Alle de nevnte vitneopplysninger står i strid med de opplysninger Gamal selv har gitt i sine forklaringer til politiet om hvor han befant seg.

Avgjørelse i dag

Han har hele tida hevdet at han befant seg i videoforretningen og utførte vareopptelling.

I går startet lagmannsretten behandlingen av fengslingsspørsmålet, som ble påkjært straks etter fengslingskjennelsen tirsdag. Avgjørelsen ventes i dag.

Politiet står fremdeles fast på at Gry trolig er blitt drept i videokiosken og grillen som ektemannen Gamal driver på Falkum i Skien.

SØKER VIDERE: Søkene fortsatte med hunder som er spesialtrente for å finne lik, ved sandtaket vest for Skien i hele går, uten at funn ble gjort.