Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert over ranssiktelse

29-åringen fra Stavanger som er siktet for medvirkning til dødsranet, er en tidligere forretningspartner av Idol-vinner Kjartan Salvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen var sentral i driften av et utested i Sandnes, samtidig som Kjartan Salvesen var medeier i selskapet som sto bak utestedet.

Lyn fra klar himmel 

-  Dette kom som lyn fra klar himmel - det er klart jeg er sjokkert over at han dras inn i en så alvorlig sak. Men han er bare en bekjent av meg, og vi har ikke hatt kontakt siden jeg gikk ut av dette selskapet, sier Kjartan Salvesen til Dagbladet.

29-åringen sto oppført som styrer av utestedet da de søkte om skjenkebevilling til kommunen for to år siden. Kjartan Salvesen hadde en eierandel på 15 prosent i selskapet som drev utestedet, men Salvesen sier at han ikke var aktiv i driften.

-  Jeg fikk en eierandel mot at jeg gjorde noen spillejobber på utestedet. Jeg hadde fulltids jobb et annet sted, og gikk ut av selskapet etter kort tid. Det er ubehagelig for meg at mitt navn kobles til dette av media, sier Idol-Kjartan.

Nekter å snakke 

29-åringen driver fortsatt et utested i Stavanger-området, og avga frivillig DNA-prøve til politiet i Stavanger i høst. På ranstidspunktet bodde han noen få hundre meter fra NOKAS-sentralen i byens sentrum. Lørdag ettermiddag ble den tidligere FN-soldaten pågrepet og siktet for medvirkning til dødsranet.

Kriminalteknikerne har funnet flere ukjente DNA-profiler i Stavanger. David Aleksander Toska og hans samboer, som begge er siktet i saken, leide en leilighet i Smeaheia i månedene før ranet. Det er etterforskningen rundt denne leiligheten som har ført til helgas to pågripelser.

Dagbladet får bekreftet at politiet i Stavanger foreløpig ikke har beviser som knytter 29-åringen til selve ranshandlingen. Hans DNA-profil skal være funnet i leiligheten i Smeaheia.

Den siktede 29-åringen skal ikke være dømt for alvorlige forhold tidligere. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Erling Kjærmann.

Har alibi fra vitner? 

Også en 26-åring fra Oslo ble pågrepet før helga, og siktet for grovt ran med døden til følge. Politiet har ikke beviser som knytter 26-åringen fra Oslo til Stavanger ransdagen. Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at vitner gir 26-åringen alibi for mandag 5. april, da ranerne slo til mot NOKAS.

Politiet vil i nærmeste framtid avhøre vitnene som gir 26-åringen alibi. 26-åringen er en kamerat av Toska, og begge de to er tiltalt for tyveriforsøk ved Norsk Medisinaldepot i november 2000.

Også 26-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

-  Jeg vil ikke kommentere saken, utover at han nekter straffskyld og at han ikke vil avgi forklaring til politiet, sier 26-åringens forsvarer, advokat Arve Ringsby til Dagbladet.

17 er nå siktet

-  Han har ikke avgitt noen forklaring for politiet, fordi vi så langt ikke har fått innsyn i saksdokumentene, sier Kjærmann til Dagbladet. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag.

Rettssaken etter Stavanger-ranet er forhåndsberammet til september i Stavanger tingrett. 16 menn og en kvinne er siktet for grovt ran med døden til følge eller medvirkning til grovt ran. Tre av de siktede David Toska, Ridvan Halimi og Jusuf Hani er fortsatt ikke pågrepet. De skjuler seg trolig i utlandet.

BRUTALT RAN: Dette er et av videobildene politiet har frigjort etter NOKAS-ranet i Stavanger, og viser tre av ransmennene. Alt materiae politiet har peker i retning av at anet var usedvanlig godt planlagt.
PARTNER: Idol-vinner Kjartan Salvesen har hatt forretninger sammen med den siktede.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media