Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sjokkert over tiltalen

Riksadvokaten mener en fotballspiller (26) og en tidligere dørvakt (36) bestilte Åsane-drapet sammen med Jarle Olsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I dag ble de to tiltalt i den seks år gamle drapssaken.

Tiltalen kommer etter at drapsdømte Jarle Olsen kom med nye forklaringer i fjor høst, melder Bergens Tidende. Olsen hadde da kontaktet politiet via sin forsvarer for å fortelle at han hadde nye opplysninger i saken.

Påtalemyndigheten mener nå å kunne bevise at Olsen og de to nye tiltalte sammen var oppdragsgiverne, da Tor Helge Flaten og en 31-åring brøt seg inn i hytta der Madsen ble drept. Olsen ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for å ha planlagt drapet, som Flaten utførte. Også en tredje person er dømt i drapssaken.

De to som i dag ble tiltalt har hele tiden nektet straffskyld.

- Min klient er sjokkert over tiltalen, men skal sloss mot den i retten, slik at galskapen i den blir godt belyst, sier advokat John Christian elden til Bergensavisen.

Han representerer fotballspilleren som tidligere ble betegnet som Olsens løpegutt.

Den andre tiltalte sier til Bergens Tidende at han lo da han fikk tiltalen i dag.

– Dette er oppspinn fra det ene til det andre. Jeg er sur over at politiet ikke har gjort en god nok etterforskningsjobb. Selv om Olsen er tatt i åpenbare løgner, har de trodd på deler av det han forklarer, sier den drapstiltalte 36-åringen.

Hele Norges coronakart