Sjokkert over ukulturen i Arbeiderpartiet

Karita Bekkemellem håper hennes erfaringer i Arbeiderpartiet kan bidra til ettertanke.

MITT RØDE HJERTE: Karita Bekkemellem slipper sin biografi "Mitt røde hjerte" i oktober. Under Aschehougs pressekonferanse i dag lovet hun at biografien skal være helt ærlig. Foto: Thomas R. Skau
MITT RØDE HJERTE: Karita Bekkemellem slipper sin biografi "Mitt røde hjerte" i oktober. Under Aschehougs pressekonferanse i dag lovet hun at biografien skal være helt ærlig. Foto: Thomas R. SkauVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere Barne- og likestillingsminister, Karita Bekkemellem, lanserer sin selvbiografi «Mitt røde hjerte» i oktober.

Tidligere har Bekkemellem varslet at hun skal gi sin versjon av hva som skjedde da hun måtte gå av som Barne- og
likestillingsminister og kastet ut av sentralstyret i Ap høsten 2007.

Helt ærlig
Under dagens pressekonferanse hos Aschehoug lovet hun at det er en ærlig bok i vente:

— Da jeg gikk med på å skrive denne boka hadde jeg to krav. For det første skulle den være helt ærlig, og for det andre skulle den vise hele historien.

Bekkemellem kom inn på Stortinget i 1989, og var fra 2000 til 2001 statsråd og leder av Barne- og familiedepartementet. Fra 2005 til oktober 2007 var hun statsråd og leder for Barne- og likestillingsdepartementet.

Sjokkert
— Da jeg gikk inn i politikken for 20 år siden var møte med den politiske ukulturen i eget parti et sjokk. Nå 20 år etter er jeg ikke like sjokkert lengre. Men hvis boka mi kan bidra til å gjøre den politiske kulturen bedre og sterkere, da har den en misjon.

— Mange spør meg om mitt forhold til Arbeiderpartiet. Det er et sterkt kjærlighetsforhold, og som i alle kjærlighetsforhold bærer det preg av sterke følelser og konflikter.

Boka handler også om Bekkemellems barndom og oppvekst.

— Det er enkeltepisoder som har fulgt meg igjennom hele mitt politiske virke, sier Bekkemellem.