Sjokkert over vitneforklaringer

- Forklaringene til flere vitner i rettssaken om hundetragedien i Vest-Torpa har sjokkert meg, sier Kjell Rønningsbakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han var nær ved å miste sønnen på fire år da to schæferhunder brått angrep i en park nær Politihuset i Oslo for vel fire år siden.

Nå følger han rettssaken i Hadeland og Land tingrett for å skrive bok om farlig hundehold. Onsdag var han med på rettens befaring i den tiltalte kvinnens hundegård og på åstedet der sju år gamle Johannes Åsheim ble drept av én eller flere hunder for halvannet år siden.

Rønningsbakk, som er redaktør i Kraftnytt, sier forklaringen til flere av vitnene i rettssaken har rystet ham.

Pensjonist Berta Sveen, en av den tiltalte kvinnens naboer, fortalte at bikkjer fra tiltaltes hundegård ofte streifet rundt huset hennes. Det hendte de spist mat fra fuglebrettene hun hadde satt opp.

- Slikt har jeg aldri hørt før. Det kan vanskelig tyde på annet enn at bikkjene ikke har fått mat nok, sier Rønningsbakk.

Kritisk til myndighetene

Rønningsbakk sier det har gjort sterkt inntrykk på ham å høre politivitner fortelle at kvinnen holdt flere av hundene i svært korte bånd satt sammen av taustumper. Mange av repene var ifølge disse vitneforklaringene flere meter kortere enn de 10 meterne de skal være. Noen av repene ble vist fram for retten. Politibetjent Ola Kolbjørnshus var den første politimannen som møtte tiltalte etter tragedien. Da han kom til kvinnens bolig, ble han møtt av en svært aggressiv schæferlignende bikkje. Han ba kvinnen binde hunden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer