Sjokkert overlege

Klinikkoverlege ved Aker sykehus' medisinske klinikk, Else Wiik Larsen, er sjokkert over at noe slikt kunne skje: - Dette er noe jeg aldri ville drømt om i min villeste fantasi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen av våre pleiere skal sove på jobb, men her har altså to gjort det samtidig. Det er mildt sagt flaut. I tillegg er det selvfølgelig svært beklagelig i forhold til de pårørende, sier Larsen.

Kritiske minutter

- Var menneskelig slurv årsaken til at kvinnen døde?

- Det er umulig å si om hun ville overlevd hvis hun hadde fått hjelp tidligere. Men de seks- sju minuttene hun ble liggende uten hjelp, er på grensen til det kritiske, sier Wiik Larsen.

Til tross for nattas hendelser dro den kvinnelige sykepleieren på jobb dagen etter. Sykehuset har ikke anmeldt forholdet, men sendt en hendelsesrapport til politiet.

- Alle mistenkelige dødsfall ved institusjoner skal rapporteres til politiet og fylkeslegen, sier politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt.

Venter rapport

- Er det normalt at en rapport først kommer tre døgn etter en så alvorlig hendelse?

- Nei, det ligger en forsinkelse der. Vi skal finne ut av hva det kommer av, sier Larsen, som startet avhør i går.

Fungerende fylkeslege i Oslo Jørgen Rygh venter på en skriftlig rapport.

- Vi har foreløpig bare fått et inntrykk av saken over telefon. Vi vurderer å etablere en tilsynssak overfor sykehuset, for å kartlegge om virksomheten der er forsvarlig.