Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkert Solberg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tidligere kommunalminister Erna Solberg lar seg sjokkere av opplysninger VG har om at UDI i høst ga 182 kurdere opphold. Ifølge Solberg er tillatelsen gitt i strid med hennes departements instrukser. Kurderne, som hadde midlertidig opphold uten rett til familiegjenforening, skulle sendes ut av landet hvis de ikke hadde skaffet seg arbeid. UDI så bort fra kommunalministerens forskrift og brukte utlendingslovens bestemmelser om sterke menneskelige hensyn.

• Vi syns det er bra at UDI har tatt hensyn til kurdernes humanitære situasjon, og konstaterer at lovavdelingen i Justisdepartementet støtter UDIs lovanvendelse. I denne saken er det et underlig paradoks i statsråd Solbergs lederstil at hun prinsipielt ville overlate styringen til frittstående etater, men i utlendingsforvaltningen gikk hun inn i detaljene. Var det for å ta opp kampen med Carl I. Hagen om hvem som var mest restriktiv?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling