Sjokkert Thorkildsen raser mot politiet

Skolebyråden krever full gjennomgang av Oslo-politiets Twitter-bruk. - Jeg hadde ikke trodd jeg skulle oppleve at en byråd åpent går ut og kritiserer politiet for å gjøre jobben sin, svarer Lae Solberg i Høyre.

UT MOT POLITIET: Inga Marte Thorkildsen er svært kritisk til politiets Twitter-bruk når det oppstår episoder på barneskoler i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT MOT POLITIET: Inga Marte Thorkildsen er svært kritisk til politiets Twitter-bruk når det oppstår episoder på barneskoler i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen går hardt ut mot Oslo-politiet.

SV-toppen mener politiet reaksjonsmønster og Twitter-bruk sprer unødig frykt.

- Man får inntrykk av at en situasjon er mye mer alvorlig enn hva som er tilfellet. Når vi leser på Twitter at uniformert politi er på vei til en skole og så at de har «kontroll på gjerningspersonen», så tenker man det verste. Vi må ta innover oss at det internasjonalt har vært mange episoder med skolemassakrer. Så får man vite etterpå at det er et barn på småskolen som har utagert, forteller Thorkildsen til Dagbladet.

Rektor ut mot politiet

Den siste episoden hun sikter til fant sted på Rustad skole i Oslo på tirsdag. En politipatrulje rykket da ut etter melding om en hendelse med kniv. På Twitter skrev politiet at «en elev ble truet med kniv av en annen. Mistenkte har forlatt skolen men vi søker etter han».

Rektor på skolen er også svært kritisk til politiets håndtering:

- Det er svært kritikkverdig at politiet går ut med hendelser på barneskoler på Twitter. I denne situasjonen ba jeg om råd fra politiet til hvordan vi skulle håndtere saken, og politiets respons skaper unødvendig mye stør og usikkerhet knyttet til en hendelse som ikke var dramatisk og som vi allerede hadde håndtert, sier Rustad-rektor Britt Bøyum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer