Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerte bilister var vitne til rutebussens forbikjøring. Nå etterforsker politiet saken

Flere er tatt inn til avhør.

FARLIG: En mann fra Bærum tok opp telefonen for å filme da en buss i rute tok en livsfarlig forbikjøring. Video: TipserVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt etterforsker en hendelse der en buss i Bærum onsdag passerte en rundkjøring mot kjøreretningen og videre på feil side av en trafikkert vei.

En bilist filmet episoden med mobiltelefon, og snutten er hyppig vist i medier og delt på sosiale medier siden onsdag.

Avhør

I tillegg til å kjøre mot trafikken, holdt bussen høy hastighet og kjørte, etter rundkjøringen, inn i en tunnel, der den nesten kolliderte med en møtende bil.

– Vi ser på saken, og det vil bli foretatt avhør, sier seniorrådgiver i Oslo politidistrikt, Roar Hansen til TV 2.

Blant vitnene som skal avhøres er mannen (25) som filmet hendelsen. Han sier han var sjokkert over hvordan bussjåføren risikerte sikkerheten til passasjerene og andre bilister.

Sjokkert var også kvinnen som bare så vidt unngikk møteulykke med bussen inne i tunnelen, der hun kom kjørende med sin sju år gamle sønn onsdag kveld, skriver NTB.

- Viste fingeren

25-åringen fra Bærum som filmet hendelsen skulle stoppe på Shell ved Toppåsveien for å fylle bensin på vei hjem, og da han svingte ut fra stasjonen og ventet på grønt lys, kom bussen ved siden av han for også å vente.

HELL I UHELL: Børge Knudsen kjørte med full last på E6 i Trondheim i fjor sommer. På grunn av dashbordkameraet i bilen kunne politiet se hva som faktisk hadde skjedd. Det gjorde at Knudsen slapp skyld i ulykken. Video: Børge Knudsen Vis mer

- Bussjåføren ser meg inn i ansiktet og viser fingeren, helt uten grunn. Jeg skjønner ikke hvorfor, sa han til Dagbladet onsdag.

Etter dette bestemte han seg for å følge etter bussen for å konfrontere bussjåføren. Mannen sier bussjåføren var en kvinne.

Bussen skal ha stoppet på en holdeplass og havnet dermed bak han. Etterpå kjørte bussen forbi 25-åringen i en 30-sone, og det skal være grunnen til at han tok opp telefonen for å filme.

- Idet jeg skal vende meg til høyre for å ta telefonen, så ser jeg henne på venstre side. Sjåføren gasser på i 40-50 km/t forbi meg og over rundkjøringa på den måten. Det er jo livsfarlig, sa mannen.

- Hva tenkte du da forbikjøringen skjedde?

- «Hva faen». Jeg fikk frysninger i hele kroppen, sa han.

- Uakseptabelt

Operatøren for bussen er selskapet Nettbuss. Kollektivselskapet Ruter drifter kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

- Vi har vært i kontakt med operatøren som følger opp saken videre. Alle er enig om at det er fullstendig uakseptabelt å kjøre en buss på den måten, sa kommunikasjonssjef Sofie Bruun i Ruter til Dagbladet onsdag.

Per Nilsen, regionsdirektør i Nettbuss for Oslo og Akershus bekreftet at det er deres buss og at sjåføren er ansatt hos dem.

- Vi har sett filmen. Det er en uakseptabel atferd i trafikken. Sjåføren har vi dessverre ikke klart å få kontakt med ennå. Sjåføren kjørte til klokka 02.00 i natt, sa Nilsen til Dagbladet onsdag.

(NTB/Dagbladet)

Hele Norges coronakart