FARLIG: En mann fra Bærum tok opp telefonen for å filme da en buss i rute tok en livsfarlig forbikjøring. Video: Tipser Vis mer

Sjokkerte bilister vitne til rutebussens forbikjøring: - Fullstendig uakseptabelt

En video viser en rutebuss som kjører i venstre fil og rett over en rundkjøring i Sandvika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sjåfør filmet videoen over, som viser en rutebuss ved Løkkeåstunnelen i Sandvika i Bærum.

I videoen skjærer bussen over i motsatt kjørefelt før en rundkjøring og kjører over rundkjøringen i venstre felt rett før tunnelen. Inne i tunnelen i motgående kjørefelt måtte biler stoppe for bussen som pløyde over feil vei i rundkjøringen. Bilene tutet kraftig på bussen.

Operatøren for bussen er selskapet Nettbuss. Kollektivselskapet Ruter drifter kollektivtrafikken i Oslo og Akershus og reagerer sterkt på videoen fra sjåføren.

- Vi har vært i kontakt med operatøren som følger opp saken videre. Alle er enig om at det er fullstendig uakseptabelt å kjøre en buss på den måten, sier kommunikasjonssjef Sofie Bruun i Ruter til Dagbladet.

- Frysninger i hele kroppen

25-åringen fra Bærum som filmet hendelsen skulle stoppe på Shell ved Toppåsveien for å fylle bensin på vei hjem, og da han svingte ut fra stasjonen og ventet på grønt lys, kom bussen ved siden av han for også å vente.

- Bussjåføren ser meg inn i ansiktet og viser fingeren, helt uten grunn. Jeg skjønner ikke hvorfor, sier han til Dagbladet.

Etter dette bestemte han seg for å følge etter bussen for å konfrontere bussjåføren. Mannen sier bussjåføren var en kvinne.

Bussen skal ha stoppet på en holdeplass og havnet dermed bak han. Etterpå kjørte bussen forbi 25-åringen i en 30-sone, og det skal være grunnen til at han tok opp telefonen for å filme.

- Idet jeg skal vende meg til høyre for å ta telefonen, så ser jeg henne på venstre side. Sjåføren gasser på i 40-50 km/t forbi meg og over rundkjøringa på den måten. Det er jo livsfarlig, sier mannen.

- Hva tenkte du da forbikjøringen skjedde?

- «Hva faen». Jeg fikk frysninger i hele kroppen, sier han.

- Reagerte med en gang
Hendelsen skjedde like før Løkkeåstunnelen i retning Sandvika stasjon.

- Videoen ble postet på Facebook og vi ble ganske raskt klar over den og reagerte med en gang vi så den, sier Bruun.

- Vi opplever at operatøren tar det her alvorlig, beklager og følger opp umiddelbart, sier hun.

Hun er ikke kjent med om det var passasjerer om bord på bussen.

- Glad det ikke smalt

Per Nilsen, regionsdirektør i Nettbuss for Oslo og Akershus bekrefter at det er deres buss og at sjåføren er ansatt hos dem.

- Vi har sett filmen. Det er en uakseptabel atferd i trafikken. Sjåføren har vi dessverre ikke klart å få kontakt med ennå. Sjåføren kjørte til klokka 02.00 i natt, sier Nilsen til Dagbladet.

- Vi kommer til å følge opp dette, og det vil bli etablert en personalsak. Vedkommende er ikke i trafikk i dag, sier han.

FARLIG: Asgeir Sørhus kjørte i 60-sonen på E 134 mellom Ølen til Etne i Sunnhordaland, da han plutselig ble forbikjørt av en varebil med henger i stor hastighet. Nå må føreren møte i retten. Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/fanget-farlig-forbikjoring-pa-film-na-ma-foreren-mote-i-retten/67007386 Video: Asgeir Sørhus Vis mer

Han sier selskapet ikke kan stille seg bak sjåførens kjøring. Han vil ikke bekrefte om sjåføren er kvinne, slik mannen som filmet videoen hevder.

- Dette er en atferd Nettbuss ikke kan stille seg bak. Det er meget stygt og vi får være glad det ikke smalt, sier han.

- Kunne ha krasjet

25-åringen fra Bærum som filmet hendelsen er svært bekymret etter hendelsen.

- Min gravide kone tar den bussen hver dag. Jeg vet ikke om hun skal ta den mer, sier han.

- En bilist kan gjøre hva som helst feil, men hun kunne ha krasjet i meg i blindsonen, eller med de som kom imot.

Han skal ha sett at det var passasjerer om bord i bussen. I motgående kjørefelt kom det tre biler som tutet, forteller han.

KUNNE GÅTT GALT: En dashcam-video viser en skummel trafikkhendelse på Fylkesveg 7 i Hordaland, tidligere i april. En farlig forbikjøring der en bil kommer over i feil kjørefelt. Video: Leidulf Hovden Vis mer