Sjokkerte naboer: - Fant blod i trappa og kniv i bakgården

Alt virket normalt med det nyinnflyttede paret. Nå er den svenske mannen i 50-åra siktet for å ha drept sin norske samboer.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): De hadde flyttet inn i leiligheten i toppetasjen for bare et par uker siden. Ingen av naboene hadde rukket å bli kjent med dem ennå. Likevel forteller flere av dem at alt så tilsynelatende helt normalt ut med den norske kvinnen i 40-åra og den svenske mannen i 50-åra.

Onsdag ble imidlertid bildet snudd på hodet. Da stormet politiet inn i den anonyme boligblokka på Södermalm i Stockholm og pågrep den vellykkede forretningsmannen for drapet på sin samboer.

VITNER: I oppgangen henger det en anonym lapp. Der etterlyser politiet vitner til drapet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VITNER: I oppgangen henger det en anonym lapp. Der etterlyser politiet vitner til drapet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

To dager seinere er det stillhet som preger boligblokka i et av Stockholms dyreste områder. Naboer er rystet. Døra til leiligheten hvor drapet skal ha funnet sted, er fremdeles sperret av politiet. I oppgangen henger en lapp hvor vitner bes ta kontakt.

Fant blod i trappa

- Jeg satt hjemme og så på TV da det skjedde, men hørte ingenting. Plutselig var det fullt av politibiler utenfor, forteller en av naboene.

Mannen ønsker å være anonym, men har bodd ti år på adressen hvor den norske kvinnen ble funnet drept. Han beskriver flere ubehagelige opplevelser i etterkant av hendelsen.

Selv fant han blodflekker i trappa i etterkant av pågripelsen. En nabokvinne han har snakket med, fant en blodig kniv som var kastet ut i den felles bakgården som tilhører flere av naboblokkene. Funnet antas å være drapsvåpenet.

- Det er forferdelig at noe sånt skjer her. Med unntak av utelivet på kveldene, er det stille og rolig. Og så skjer noe sånt. Det er klart man synes det er ubehagelig, sier mannen, som har merket hvordan drapet har gått inn på dem som bor i boligblokka.

BAKGÅRD: I bakgården til blokka ble det funnet en blodig kniv, som ifølge svenske medier skal være drapsvåpenet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BAKGÅRD: I bakgården til blokka ble det funnet en blodig kniv, som ifølge svenske medier skal være drapsvåpenet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er helt stille her nå. Alle er så rolige og forsiktige. Det er en merkelig stemning sammenliknet med hvordan det pleier å være, sier mannen.

- Helt vanlige folk

Han er ikke den eneste som er rystet etter hendelsen onsdag ettermiddag. En mann tidlig i 20-åra forteller at han trolig sov da drapet fant sted. Selv våknet han av at politiet stormet inn i blokka der han bor. Først da han gikk inn på svenske nettaviser, skjønt han hva som foregikk.

Ei kvinne som bare vil omtales som «Ana» forteller til Dagbladet at hun hadde møtt samboerparet i heisen ved et par anledninger etter at de flyttet inn. Til tross for at den svenske mannen skal ha gjort det svært suksessfullt som direktør i et stort firma, som omsetter for flere hundre millioner årlig, levde de det hun oppfattet som et rolig liv.

ÅSTED: Den norske kvinnen ble funnet død i sin leilighet på Södermalm i Stockholm onsdag ettermiddag. Samboeren er siktet for drap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ÅSTED: Den norske kvinnen ble funnet død i sin leilighet på Södermalm i Stockholm onsdag ettermiddag. Samboeren er siktet for drap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det var ikke noe spesielt med dem. De virket som helt vanlige mennesker, forteller «Ana» til Dagbladet.

Den drapssiktede mannen ble fredag framstilt for varetektsfengsling i Stockholms tingsrätt. Der møtte han hardt skadd, men uvisst av hvilken grunn. Med bandasjert hals og venstre arm i gips og fatle, nikket han bare da spørsmålet fra advokaten kom, om han ønsket lukkede dører under fengslingsmøtet.

Ønsket ble oppfylt, og etter et kort møte ble han begjært varetektsfengslet fram til 6. september. Selv nekter han straffskyld.

MISTENKER DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i Stockholm. Politiet mistenker at kvinnen har blitt drept. Video: Expressen Vis mer

- Ville starte et liv sammen

Hva gjelder etterforskningen, så holder politiet foreløpig informasjonen om både de involverte og etterforskningen svært tett til brystet. Ifølge Dagbladets opplysninger har kvinnen bodd i Sverige i flere år, men politiet vil ikke oppgi hvor lenge det er snakk om.

Både svensk og norsk presse var til stede i forbindelse med fengslingsmøtet fredag. Parallelt pågår en intensiv etterforskning av det som ifølge Expressens kilder skal ha vært et lykkelig kjærlighetsforhold som nå har endt i tragedie.

- De ville starte et liv sammen. Jeg har så vanskelig for å forstå hva som har skjedd. De var glade i hverandre og virket svært lykkelige. Hun var en engel, den snilleste personen du kan finne, sier en venn av den norske kvinnen til avisa.