Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardærkone antatt kidnappet

Sjokkerte skøyte­kamerater: - Vi ante ikke hvorfor Tom uteble

Utpressingstruede Tom Hagen sponset Johann Olav Koss i OL-94. Men han pratet ikke om egen milliardformue.

UNnGIKK OFFENTLIGHETEN: I oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Politiet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Hagen (68) har vært skøyteentusiast i flere tiår.

I SKØYTESPORENE TIL KOSS: Johann Olav Koss fra Lørenskog var det nye norske stjerneskuddet under skøyte-VM 1989, her på Valle Hovin (nr. 8 sammenlagt). Lørenskog-nabo Tom Hagen ble Koss-sponsor til OL-suksessen i 1994. Siden har Hagen og venner gått 10 000 meter på Valle Hovin hver tirsdag. De andre lurte på hvorfor Hagen ikke har dukket opp denne sesongen. Arkivoto: Ingar Johansen, NTB Scanpix.
I SKØYTESPORENE TIL KOSS: Johann Olav Koss fra Lørenskog var det nye norske stjerneskuddet under skøyte-VM 1989, her på Valle Hovin (nr. 8 sammenlagt). Lørenskog-nabo Tom Hagen ble Koss-sponsor til OL-suksessen i 1994. Siden har Hagen og venner gått 10 000 meter på Valle Hovin hver tirsdag. De andre lurte på hvorfor Hagen ikke har dukket opp denne sesongen. Arkivoto: Ingar Johansen, NTB Scanpix. Vis mer

Før Lillehammer-OL i 1994 var han sponsor for Johann Olav Koss, det lokale skøytehåpet i nabolaget i Lørenskog.

Koss ble OL-kongen av Vikingskipet. Tom Hagen og venner etablerte Skøyteklubben -94, og en gjeng klubbmedlemmer har fortsatt med å gå 10 000 meter på Valle Hovin i Oslo i vintersesongen.

Sven Otto Ringnes (72) har «bare» kjent skøyteentusiastene i SK-94, trent med dem og gått den såkalte LIK-mila (Lilleaker Idrettsklubb) ukentlig siden rundt år 2000.

UNGIKK OFFENTLIGHETEN: I oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Politiet Vis mer

Han dukket ikke opp

- Vi er seks-sju som har møttes på Valle hver tirsdag siden november etter at vi var på hytta til Tom Hagen i Kvitfjell tidligere i fjor høst. Tom har ikke vært på isen denne sesongen, og på slutten har det vært litt småprat oss imellom om noen vet hvordan det står til med ham.

- I morges så jeg på nyhetene hva som har skjedd. Det er sjokkerende, ingen av oss skøytekameratene visste noe, sier Ringnes fra Hakadal til Dagbladet.

31. oktober forsvant Hagens kone Anne-Elisabeth Hagen fra sitt eget hjem på Lørenskog. I går slapp politiet nyheten.

De mener 68-åringen er blitt kidnappet av kriminelle med et økonomisk motiv. Kidnapperne skal ha framsatt et krav om 85 millioner kroner i løsepenger betalt i kryptovalutaen Monero.

Politiet har fortsatt ingen spor etter hvor Hagen kan være eller hvem som har tatt henne.

En annen fra den «harde» treningskjernen i SK-94, Geir Tvenge (60), har vært med på de faste milløpene noen år færre enn Ringnes.

Heller ikke han visste noe om hvorfor Tom Hagen ikke hadde dukket opp på Valle Hovin-isen tirsdagene denne sesongen.

Pratet ikke om millionene

- Tom er ikke den som prater mye om seg selv og ting han har fått til, for å si det slik. Jeg visste ikke noe om alle millionene hans før i nyhetene onsdag, sier Tvenge til Dagbladet.

Han betegner Tom Hagen og kona Anne-Elisabeth som «behagelige mennesker».

Tvenge ante heller ikke noe om saken rundt skøytekameraten før samboeren ringte onsdag morgen og fortalte hva om saken fra nyhetsbildet.

- Det er sjokkerende. I timene etterpå har jeg fått vite at Tom orienterte dagen før en i gjengen som var med på å stifte Skøyteklubben -94 om at «det vil komme noe i nyhetene i morgen», sier Geir Tvenge til Dagbladet.

SAVNET: Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra sitt eget hjem i Lørenskog, 31. oktober i fjor. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!