Sjokkerte venner av offeret holdt drapsmistenkte (22) nede

Flere jevnaldrede var vitner. Startet gjenopplivingsforsøk samtidig som knivmannen ble lagt i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om bakgrunnen for drapet på Flisa? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00 eller 412 15 090 (direkte til journalist)

FLISA (Dagbladet.no): Politiet vil i ettermiddag forsøke å avhøre den 22 år gamle mannen som skal ha drept en 20-åring med flere knivstikk ved utestedet Dirty Nelly på Flisa i natt.

- Det er ingen tvil om at vi har med et drap å gjøre. Personen som er pågrepet er ikke avhørt ennå, men vi tar sikte å få gjort det i løpet av dagen, sier lensmann Arne Sigstad.

Motivet bak det brutale drapet er foreløpig ukjent, og politiet har ingen grunn til å tro at knivstikkingen skjedde i selvforsvar eller som reaksjon på noe fysisk angrep.

- Ingenting tyder på at personen som er pågrepet hadde blitt utsatt for vold, bekrefter Sigstad, som understreker at mange vitneavhør gjenstår.

Vitner gikk til aksjon

Det var rundt klokka 01.30 politiet fikk den første meldingen om knivstikkingen. Etterforskerne prøver nå å få oversikt over det blodige dramaet som utspilte seg en time før stengetid på den populære puben, der mange unge samles i helgene.

Etter knivoverfallet ble 20-åringen liggende ved inngangspartiet til puben, der fortvilte øyenvitner startet gjenopplivingsforsøk. Samtidig gikk andre til aksjon sammen med utestedets vakter for å få kontroll over mannen de mente hadde utført ugjerningen.

KJEMPET FOR LIVET: Liggende i inngangspartiet til puben Dirty Nelly på Flisa ble den 20 år gamle Åsnes-mannen erklært død på stedet etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv. MMS-foto: TORBJØRN GRØNNING
KJEMPET FOR LIVET: Liggende i inngangspartiet til puben Dirty Nelly på Flisa ble den 20 år gamle Åsnes-mannen erklært død på stedet etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv. MMS-foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

De sjokkerte pubgjestene var sterkt preget av det de nettopp hadde sett.

- Da vår første patrulje kom til stedet hadde publikum tatt hånd om en person. Både utestedets gjester og dørvakter var involvert. Utestedet var godt besøkt så det var mange vitner, sier lensmannen, som selv kom til åstedet kort tid etter.

- Det var amper stemning og sinne. Folk blir naturlig nok preget av en slik hendelse, sier Sigstad, som bekrefter at flere personer trolig var vitner til selve knivstikkingen.

Klokka 02.40 ble 20-åringen erklært død etter at ambulansepersonell og lege i nesten en time hadde prøvd å redde livet til knivofferet på stedet.

- Skjedde plutselig

Vitner Ostlendingen.no har snakket med forteller at knivstikkingen skjedde brått og uventet.

- Før vi visste ordet av det gikk mannen i bakken. Det skal ikke ha vært noen åpenbar foranledning til det som skjedde, forteller et vitne til lokalavisa.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over det nøyaktige hendelsesforløpet.

Sjokkerte venner av offeret holdt drapsmistenkte (22) nede

- Det skjedde på utestedet. Hvorvidt det var på innsiden eller utsiden og andre detaljer om hendelsesforløpet er ting som vitnene nå skal forklare seg om, sier lensmannen til Dagbladet.no.

Politiet beslagla drapsvåpenet på stedet, men vil ikke gå inn på om den antatte gjerningsmannen hadde den på seg.

Ikke venner

Det 20 år gamle offeret bodde på et annet tettsted i Åsnes kommune. Den etnisk norske 22-åringen som er mistenkt for drapet er nylig innflyttet til kommunen.

Verken gjerningsmannen eller offeret er kjent for det lokale politiet fra før. De to skal heller ikke ha vært nære bekjente.

- Vi har ikke grunn til å tro at de hadde noen slik tilknytning, sier lensmannen.

Åsnes kommune holder i dag åpent et dagsenter for de som føler at de må snakke om hendelsen. Der vil det være til stede helsepersonell og personell fra psykososialomsorgsgruppe, opplyser kommunen.

Har du informasjon om bakgrunnen for drapet på Flisa? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00 eller 412 15 090 (direkte til journalist)

<B>AMPERT:</B> Da politiet kom til stedet var folk som hadde blitt vitne til det brutale drapet svært sinte på den antatte gjerningsmannen, som de hadde klart å overmanne.