Journalistdrapet på Malta:

Sjokkerte verden - nå faller regjeringa

Eksplosjonen var så kraftig at bilen ble kastet 80 meter vekk. Nå har drapsetterforskningen ledet politiet helt inn til regjeringskontorene på Malta.

VIL GÅ AV: Maltas statsminister Joseph Muscat går av 18. januar, ifølge kilder fra hans parti. Det skjer etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en journalist. Her fra statsministerens kontor. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VIL GÅ AV: Maltas statsminister Joseph Muscat går av 18. januar, ifølge kilder fra hans parti. Det skjer etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en journalist. Her fra statsministerens kontor. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2016 avslørte hun at en rekke hemmelige Panama-baserte selskap hadde bånd til en rekke høytstående og mektige personer på Malta.

Politikere, rikinger og til og med kona til statsminister Joseph Muscat ble implisert i avsløringen, og anklaget for korrupsjon.

Det la grunnlaget for den massive dokumentlekkasjen «Panama Papers», som i tur skapte sjokkbølger over hele verden.

Året etter ble den kvinnelige journalisten, 53 år gamle Daphne Caruana Galizia, brutalt drept av en bilbombe.

Nå, over to år seinere, har drapsetterforskningen ledet maltesisk politi helt inn i maktens innerste sirkler og kan felle hele regjeringa på Malta.

Stakk av i yacht

Drapet på Caruana Galizia sjokkerte en hel verden, og stilte samtidig Maltas mye omtalte og etter hvert veldokumenterte korrupsjon på utstilling, skriver Reuters.

Det var korrupsjonen Caruana Galizia ville til livs gjennom sin egen nyhetsblogg, som på et tidspunkt hadde flere antall besøkende enn innbyggertallet på Malta.

Etterforskningen er ennå ikke ferdig, men tre personer er tiltalt for å ha drept Caruana Galizia:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer