Sjokkfall ødelegger drømmeregjeringen

Senterpartiets fall på meningsmålingene har minimert sjansene for Støres rødgrønne trio. Selv om alt tyder på regjeringsskifte, er det fortsatt usikkert hvem Støre kommer til å samarbeide med.

USIKKER: Ifølge prognosene til Norsk Regnesentral blir Jonas Gahr Støre den neste statsministeren. Hvem han skal samarbeide med, er fortsatt usikkert. Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet
USIKKER: Ifølge prognosene til Norsk Regnesentral blir Jonas Gahr Støre den neste statsministeren. Hvem han skal samarbeide med, er fortsatt usikkert. Foto: Hans Arne Vedlog /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå en knapp uke til valget braker løs. Skal man tro de siste målingene er sannsynligheten stor for at det blir et regjeringsskifte, og at Jonas Gahr Støre (Ap) blir statsminister den 13. september.

Likevel er det under 50 prosent sjanse for at Støre blir statsminister med sin drømmeregjering, bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

Det opplyser Norsk Regnesentral til Dagbladet. Ifølge deres prognoser, ser det nå ut til at det er under fem prosent sjanse for at Erna Solberg (H) blir statsminister med en borgerlig regjering, og 49 prosent sjanse for at Støre blir statsminister med det rødgrønne drømmescenarioet.

Løpet er imidlertid langt fra tapt for Støre.

Mandag 6. september var assisterende forskningssjef i Norsk Regnesentral, Anders Løland, på besøk i Dagbladets valgbod. Der slo han fast at Støre etter all sannsynlighet blir den neste statsministeren i Norge, ifølge deres beregninger.

Støtte fra MDG eller Rødt

Løland forklarer at det etter deres beregninger ser ut til å bli valgseier for venstresiden. Hvordan den regjeringen vil se ut, er derimot usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer