Mumie funnet i Peru:

Sjokkfunn: Bundet på hender og føtter

Da arkeologene tok seg inn i den underjordiske grotta, gjorde de en overraskende oppdagelse.

BUNDET FAST: Arkeologer ved Universidad Nacional Mayor de San Marcos oppdaget nylig noe mystisk i ei underjordisk grotte. Reporter: Anabelle Bruun / Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arkeologer fra Universidad Nacional Mayor de San Marcos gjorde nylig et oppsiktsvekkende funn i et gravkammer i Peru, ikke så langt fra hovedstaden Lima.

Det skriver universitetet selv på sine Facebook-sider.

Rundt 40 arkeologer begynte utgravningen ved Cajamarquilla i midten av oktober, og har nå gjort et funn av en mumie i svært god behold.

Fastsurret mumie

Funnet ble gjort under bakken, midt på et gammelt torg på den eldgamle handelsplassen. Det skal ifølge CNN ha kommet som en stor overraskelse, ettersom teamet slett ikke lette etter noen mumie.

Det spesielle med funnet er at mumien ble funnet i en ganske så brutal posisjon: Fastsurret i tau, i fosterstilling med hendene foran ansiktet.

Dette skal imidlertid være en vanlig begravelsesskikk fra fjellregionene i sørlige deler av Peru, ifølge forskerne som leder utgravningen.

- Oppdagelsen av denne beboeren gir oss ny kunnskap om samhandling og forhold i tida før spanjolene kom hit, sier arkeolog Pieter Van Dalen Luna til CNN.

Han har ledet utgravningen sammen med sin kollega Yomira Huamán Santillán. Studenter fra universitetene i San Marcos, San Cristobal de Huamanga og San Antonio de Abad del Cusco har bidratt i arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer