Spikermysterium:

Sjokkfunn etter blæresmerter

Leger ved et sykehus i India fikk en stor overraskelse da de så pasientens røntgenbilder.

UNDER KNIVEN: Kirurger opererer bort en spiker på rundt ti centimeter fra pasientens blære. Foto Jam Press
UNDER KNIVEN: Kirurger opererer bort en spiker på rundt ti centimeter fra pasientens blære. Foto Jam Press Vis mer
Publisert

Kirurger ved Bhind District-sykehuset i India hadde nylig en minneverdig dag på jobb da de fikk i oppdrag å fjerne en spiker fra blæra til en pasient.

Ifølge nyhetsbyrået Jam Press var spikeren rundt ti centimeter lang. Den skal ha sittet fast i nærmere et helt år - angivelig uten at pasienten var klar over det.

De ansatte ved sykehus omtaler operasjonen som et unikt inngrep som de aldri har vært vitne til før.

TI CENTIMETER: Det er ukjent hvordan den ti centimeter lange spikeren endte opp i pasientens blære. Foto: Jam Press
TI CENTIMETER: Det er ukjent hvordan den ti centimeter lange spikeren endte opp i pasientens blære. Foto: Jam Press Vis mer

Et mysterium

Pasienten søkte helsehjelp så snart han merket ubehag i blæra for rundt ett år siden. Etter kort tid ble smertene så intense at det begynte å haste med å finne ut av hva som var i veien.

Det var ingen åpenbar årsak til disse symptomene. Dermed bestilte kirurg Prateek Mishra en rekke ulike tester for å avsløre hva som var problemet.

Likevel klarte ikke legene å finne ut av hva som forårsaket pasientens plager. Det var først da de så gjennom røntgenbildene at årsaken ble krystallklar: Det kunne ikke være noe annet enn en spiker i blæra hans.

Det forblir et mysterium hvordan spikeren havnet der.

SVARET PÅ GÅTEN: Dette bildet viser hva som skyldtes pasientens blæresmerter. Foto: Jam Press
SVARET PÅ GÅTEN: Dette bildet viser hva som skyldtes pasientens blæresmerter. Foto: Jam Press Vis mer

Ifølge en artikkel publisert i tidsskriftet for Den norske legeforeningen, blir fremmedlegemer i blæra som regel innført via urinrøret eller ved migrasjon fra nabolegemer. Her framkommer det også at fremmedlegemer er en sjelden årsak til smerter i blæra.

Legene skal ha forsøkt å spørre pasienten hva som hadde skjedd, men fikk angivelig ikke noe tydelig svar. Da var det imidlertid viktigere å få mannen på operasjonsbordet for å fjerne gjenstanden.

Én time under kniven

Pasienten hadde ikke helseforsikring på grunn av dårlig økonomi. Legene bestemte seg likevel for å gjennomføre operasjonen gratis for å frigi ham fra smertene.

Til tross for at det var første gang kirurgene hadde utført en slik operasjon, fikk de spikeren ut uten store problemer.

Etter bare en time var operasjonen over, ifølge Jam Press.

Pasienten er nå tilbake i god helse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer