Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kreftforskning

Sjokkfunn for overvektige i ny kreft-studie

Viser sammenheng mellom overflødig fett og større kreft-risiko.

UNDER KNIVEN: Å være overvektig kan øke risikoen for en rekke kreftformer, inkludert kreft i tykktarm, bryst, bukspyttkjertel og eggstokker, advarer forskere. Foto: NTB Scanpix
UNDER KNIVEN: Å være overvektig kan øke risikoen for en rekke kreftformer, inkludert kreft i tykktarm, bryst, bukspyttkjertel og eggstokker, advarer forskere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Å være overvektig kan øke risikoen for en rekke kreftformer, inkludert kreft i tykktarm, bryst, bukspyttkjertel og eggstokker, advarer forskere etter en stor gjennomgang av mer enn 200 studier. Det skriver The Guardian.

Den nye studien fra et internasjonalt team viser en sammenheng mellom overflødig fett og en større risiko for følgende 11 krefttyper:

Tykktarm, endetarm, endometrium (livmorslimhinne), bryst, eggstokk, nyre, bukspyttkjertel, magesekk, galleveiene og visse typer kreft i spiserøret og benmarg.

- Jeg tror at offentligheten og leger virkelig trenger å ta hensyn til fedme med tanke på kreft, sier Marc Gunter til The Guardian.

Gunter er medforfatter av forskningen fra International Agency of Research on Cancer.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?