Ukraina-krigen:

Sjokkfunn: - Har ikke ord

Ukrainas president spår at Borodjanka blir den hardest rammede byen under hele krigen. Synet som møtte en Kyiv-basert menneskerettighetsadvokat sjokkerer.

UKRAINA: Dronebilder viser de massive ødeleggelsene i byen Borodyanka nær Kyiv i Ukraina. Video: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den verste situasjonen med sivile ofre er i Borodjanka. Jeg tror vi vil snakke om Borodjanka separat, sa Iryna Venediktova.

Hun er riksadvokat i Ukraina og delte sin bekymring da hun holdt en tale på nasjonal TV mandag. Der uttalte hun at antallet ofre i byen, som ligger 23 kilometer vest for Butsja, vil være høyere enn noe annet sted som har blitt rammet under krigen.

Også Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, uttalte det samme litt seinere på kvelden.

Begrenset dokumentasjon

Allerede i starten av mars kom de første meldingene om angrep i Borodjanka. To boligblokker ble totalskadd, noe dronebilder fra stedet viste.

I begynnelsen av samme måned var fotograf Maksin Levin til stede for å dokumentere angrepene som hadde blitt utført. Dronebildene hans viste sønderbombede boligblokker. Han ble meldt savnet ti dager etter at bildene er datert, og 1. april ble han funnet drept i en landsby nord for Kyiv.

Grufullt syn

Det har etter angrepene i begynnelsen av mars vært få vitneskildringer fra forstaden som huser 13 000 mennesker, men søndag delte Oleksandra Matviichuk en video på sin Twitter-profil. Videoen viser flere døde hunder som ligger utover gulvet på et krisesenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer