Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkfunn hos død abortlege

Ulrich Klopfer gikk bort 3. september. Det de fant da de ryddet ut av dødsboet, sjokkerer: - Vi er forskrekket.

SKREKKFUNN: Det er uklart hvorfor det ble funnet over 2000 fostre hjemme hos Ulrich Klopfer. Han gikk bort 3. september. Foto: AP / NTB scanpix
SKREKKFUNN: Det er uklart hvorfor det ble funnet over 2000 fostre hjemme hos Ulrich Klopfer. Han gikk bort 3. september. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Abortlege Ulrich Klopfer gikk bort 3. september i år, og da familien skulle pakke sammen sakene hans, gjorde de skrekkfunnet.

Det skriver The New York Times.

Politiet skriver i en uttalelse at de fant 2246 godt bevarte fostre i huset nord i Illinois.

Det finnes ingen beviser for at legen har gjennomført medisinske inngrep i hjemmet, skriver politiet.

Fostrene er beslaglagt og politiet etterforsker saken.

- Forskrekket

- Vi er forskrekket. Disse syke rapportene understreker hvorfor abortindustrien må følges nøye med på, sier Mike Fichter i organisasjonen Indianas Right to Life i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Klopfer antas å være Indianas mest anerkjente abortlege, og har gjennomført tusenvis av inngrep over flere tiår. Det skriver South Bend Tribune.

Klopfer mistet lisensen sin i 2016, etter en rekke brudd på helselovgivningen. Blant annet klarte han ikke å påse at det var kvalifiserte medarbeidere til stede under og etter inngrepene.

I juni 2014 ble Klopfer tiltalt for manglende innlevering av en offentlig rapport. Han ble beskyldt for å ha ventet måneder på å rapportere en abort han utførte på ei 13 år gammel jente i South Bend.

Denne tiltalen ble senere henlagt etter at Klopfer gjennomførte et alternativt program for å unngå rettssak, ifølge The Guardian.

Under en høring uttalte Klopfer at han aldri har mistet en pasient.

- Kvinner blir gravide. Ikke menn. Vi må respektere de avgjørelsene kvinnene tar om deres liv. Jeg er ikke her for å dømme noen, sa han.

ABORT: Da Christina Fraas hørte nyheten om de nye abortlovene i Alabama, som nesten tilsier abortforbud, klarte hun ikke unngå å si noe. Video: Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Skal begraves

I mai vedtok Indianas høyeste rettsinstans en lov som krever begravelse eller kremering av fostre etter aborter i staten.

Denne loven ble signert av visepresident Mike Pence i 2016 da han var Indianas guvernør.

Før dette kunne klinikker overlevere forsterrester til organisasjoner som håndterer disponering av menneskelig vev eller annet medisinsk materiale.

Helsedepartementet i Indiana, som fører tilsyn med abortklinikkene, har integrert loven i den eksisterende lisensprosessen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media