Sjokkfunn hos død abortlege

Ulrich Klopfer gikk bort 3. september. Det de fant da de ryddet ut av dødsboet, sjokkerer: - Vi er forskrekket.

SKREKKFUNN: Det er uklart hvorfor det ble funnet over 2000 fostre hjemme hos Ulrich Klopfer. Han gikk bort 3. september. Foto: AP / NTB scanpix
SKREKKFUNN: Det er uklart hvorfor det ble funnet over 2000 fostre hjemme hos Ulrich Klopfer. Han gikk bort 3. september. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abortlege Ulrich Klopfer gikk bort 3. september i år, og da familien skulle pakke sammen sakene hans, gjorde de skrekkfunnet.

Det skriver The New York Times.

Politiet skriver i en uttalelse at de fant 2246 godt bevarte fostre i huset nord i Illinois.

Det finnes ingen beviser for at legen har gjennomført medisinske inngrep i hjemmet, skriver politiet.

Fostrene er beslaglagt og politiet etterforsker saken.

- Forskrekket

- Vi er forskrekket. Disse syke rapportene understreker hvorfor abortindustrien må følges nøye med på, sier Mike Fichter i organisasjonen Indianas Right to Life i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Klopfer antas å være Indianas mest anerkjente abortlege, og har gjennomført tusenvis av inngrep over flere tiår. Det skriver South Bend Tribune.

Klopfer mistet lisensen sin i 2016, etter en rekke brudd på helselovgivningen. Blant annet klarte han ikke å påse at det var kvalifiserte medarbeidere til stede under og etter inngrepene.

I juni 2014 ble Klopfer tiltalt for manglende innlevering av en offentlig rapport. Han ble beskyldt for å ha ventet måneder på å rapportere en abort han utførte på ei 13 år gammel jente i South Bend.

Denne tiltalen ble senere henlagt etter at Klopfer gjennomførte et alternativt program for å unngå rettssak, ifølge The Guardian.

Under en høring uttalte Klopfer at han aldri har mistet en pasient.

- Kvinner blir gravide. Ikke menn. Vi må respektere de avgjørelsene kvinnene tar om deres liv. Jeg er ikke her for å dømme noen, sa han.

ABORT: Da Christina Fraas hørte nyheten om de nye abortlovene i Alabama, som nesten tilsier abortforbud, klarte hun ikke unngå å si noe. Video: Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Skal begraves

I mai vedtok Indianas høyeste rettsinstans en lov som krever begravelse eller kremering av fostre etter aborter i staten.

Denne loven ble signert av visepresident Mike Pence i 2016 da han var Indianas guvernør.

Før dette kunne klinikker overlevere forsterrester til organisasjoner som håndterer disponering av menneskelig vev eller annet medisinsk materiale.

Helsedepartementet i Indiana, som fører tilsyn med abortklinikkene, har integrert loven i den eksisterende lisensprosessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer