Hawaii:

Sjokkfunn i bekk

- Vannet inneholdt så mye som 1,2 prosent alkohol.

WAIPIO VALLEY: Bildet viser Waipio-dalen, hvor en bekk plutselig begynte å lukte øl. Da labtester viste at vannet inneholdt alkohol, begynte alarmklokkene å ringe. Foto: Beth Ruggiero-York / Shutterstock / NTB
WAIPIO VALLEY: Bildet viser Waipio-dalen, hvor en bekk plutselig begynte å lukte øl. Da labtester viste at vannet inneholdt alkohol, begynte alarmklokkene å ringe. Foto: Beth Ruggiero-York / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En bekk i Waipio-dalen på Hawaiis Big Island vekker oppsikt.

- Vannet fra dette stormavløpet i Waipio gir noen ganger fra seg en overveldende lukt av fruktpunsj - andre ganger stinker den av alkohol, sier Hawaii News Now-reporter Rick Daysog i et TV-innslag.

- Inneholdt alkohol

Det var miljøaktivisten Carroll Cox fra Envirowatch Inc. som først la merke til at det var noe som ikke stemte helt med vannet.

- Her om dagen da vi kom hit, luktet det som en pub som ikke hadde åpnet dørene sine på tre eller fire dager, sier hun til den lokale nyhetskanalen.

Nyhetskanalen tok det på seg å teste vannet hos et uavhengig laboratorium, og resultatene som kom tilbake var oppsiktsvekkende:

- De fant at vannet inneholdt så mye som 1,2 prosent alkohol. Det inneholdt også 0,4 prosent sukker, opplyser Hawaii News Now.

- Kan komme fra oss

Man mistenkte derfor en slags lekkasje hos «Paradise Beverages», som er statens største distributør av sprit og andre alkoholholdige drikker.

Men de sier de ikke vet hva som kan ha forårsaket lekkasjen.

GOLDEN SHOWER: Rockevokalisten Sophia Urista urinerte på en fan under en konsert 12. November 2021.
 Video: Leaked Reality. Reporter: Vegard Krüger.
 Vis mer

Ifølge driftsdirektør Anthony Rowe har representanter fra transportdepartementet kommet til fabrikken. Han opplyser om at også helsedepartementet har tatt kontakt.

- Det kan komme fra oss, og det er derfor vi jobber med de riktige myndighetene, sier Rowe til Hawaii News Now.

- Stinket øl

Tidligere i uka skal det ha fosset ut forurenset vann fra et stormavløp i området, på tross av at det ikke hadde regnet på mange dager.

Vannet renner inn i en bekk som tømmer seg over en klippe, ned i ei kløft som ligger omtrent 30 meter lenger ned.

En turgåer som befant seg i området forrige uke skal ha fortalt nyhetskanalen at det stinket øl.

Ifølge helsedepartementet skal stormavløpet ikke lenger lekke forurenset vann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer