Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkfunn i dansk sommerhus

Gjestene ble møtt av brukte kondomer, skittent sengetøy og synlig møkk opp etter veggene.

BRUKT KONDOM: Feriehuset familien Schiermacher hadde leid i Marienlyst, så ikke ut da de ankom lørdag. Foto: Privat
BRUKT KONDOM: Feriehuset familien Schiermacher hadde leid i Marienlyst, så ikke ut da de ankom lørdag. Foto: Privat Vis mer

Brukte kondomer, skittent sengetøy, sigarettsneiper og brukte snus.

Det var bare noe av det som møtte Line Schiermacher og familien i sommerhuset de hadde leid i Marielyst på den danske øya Falster.

- Det var ekkelt. Men aller mest er det bekymringsfullt nå når rengjøring er så viktig i forbindelse med coronaviruset, sier Line Schiermacher til den danske avisa BT.

- Kunne ikke bli i huset

Det var lørdag at den danske familien ankom sommerhuset de hadde leid seg gjennom feriebolig-utleieren Dancenter.

Foruten de brukte kondomene, snusen og sigarettstumpene, var det også skitt opp etter veggene, et klissete gulv, en full støvsuger uten nye støvsugerposer, brukte glass og glasskår i plenen.

Likevel lå det en lapp som understreket viktigheten av et godt renhold i disse coronatider, skriver BT.

SKITTENT: Feriehuset hadde skitt opp etter veggene, et klissete gulv, en full støvsuger uten nye støvsugerposer og brukte glass. Foto: Privat
SKITTENT: Feriehuset hadde skitt opp etter veggene, et klissete gulv, en full støvsuger uten nye støvsugerposer og brukte glass. Foto: Privat Vis mer

Det første familien gjorde, var å reise rett ut for å kjøpe vaskemidler, ettersom det var lite fristende å skulle finne seg til rette i boligen uten en kraftig runde med vaskebøtta først.

Da de kom tilbake, brukte de nesten fire timer på å vaske sommerhuset.

Familien forsøkte å komme i kontakt med Dancenter på telefon, uten nytte. Til slutt kom de gjennom via mail, forteller hun til den danske avisa.

De skal først ha lovet å sende ut vaskepersonell til boligen samme dag, men kl. 20 kom kontrabeskjeden om at det likevel ikke lot seg gjøre.

SLIK ER REGLENE: Nå kan du reise til Danmark. Men dette må du huske på. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Familien overnattet i huset fra lørdag til søndag, men tross et iherdig forsøk med vaskebøtta, besluttet de at huset likevel var for skittent til at de ønsket å bli værende.

- Vi overnattet der i natt, men vi kunne ikke bli i det huset. Det var rett og slett for ekkelt, sier hun til avisa.

Beklager hendelsen

Til BT beklager direktør for DanCenter i Skandinavia, Kim Holmsted, situasjonen Line Schiermacher og hennes familie har havnet i.

Han understreker at det er et hus av en eldre dato, men at det naturligvis skal være rent, og at det derfor har skjedd en feil.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Til avisa har familien forklart at de også fikk beskjed om at DanCenters lokale avdeling i Marienlyst først hadde anledning til å snakke med dem mandag.

Til det forklarer Holmsted at dette beror på nok en feil, og forklarer det med en stor pågang for bedriften i øyeblikket.

Søndag kveld har familien fått en unnskyldning fra selskapet og beskjed om at de vil motta en full refusjon for feriehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!