Legenes gjennombrudd:

Sjokkfunn i guttens (8) hals

Moren fikk sjokk da hun skjønte hva som hadde plaget sønnen i flere år.

LENGE SYK: Marley har slitt med puste- og hosteproblemer store deler av livet. Foto: Privat/Fundraiser.org
LENGE SYK: Marley har slitt med puste- og hosteproblemer store deler av livet. Foto: Privat/Fundraiser.org Vis mer
Publisert

Skye Enjakovic fra Australia hadde lenge visst at det var noe galt med sønnen hennes, Marley (8), sin hals.

Marley hadde hostet jevnlig siden han var tre år, og hadde flere episoder hvor han begynte å kaste opp og kveles når han spiste mat, melder ABC News.

- Vi har alltid antatt at han spiste for fort og det ville løse seg av seg selv etter hvert som han ble eldre, sier mor Enjakovic til ABC Radio Adelaide.

- Men etter en stund begynte gutten vår å hvese konstant, og da bestemte vi oss for å dra på sykehuset.

Da ble Marley diagnostisert med astma, og Enjakovic trodde på det tidspunktet at det var hovedgrunnen som førte til alle plagene.

Dagbladet har vært i kontakt med Skye Enjakovic, som ikke ønsker å uttale seg ytterligere.

Fikk alvorlig anfall

Men etter hvert hjalp ikke bruken av astmamedisin med verken pusten eller hosten til Marley.

I desember 2021 fikk han et hosteanfall så alvorlig at han ble kjørt til sykehus.

Oksygennivået hans var lavt, og røntgen viste at noe var galt med luft- og spiserøret.

Etter en bronkoskopi mente legene at Marley hadde noe som kalles en trakeøsofageal fistel, som er en forbindelse fra spiserøret til luftrøret.

Det betyr at mat, drikke og spytt i bunn og grunn har gått inn i luftrøret (luftveiene) og gått videre til lungene, skriver Enjakovi på nettsiden Fundraise.

Ei uke seinere ble han fløyet til Melbourne for en omfattende operasjon.

BRENNER: Hovedredningssentralen i Sør-Norge ber om tips etter at dette ukjente brennende objekt dukket opp på sjøen ved Smørhamn i Frysjøen. Vis mer

Legenes oppdagelse

Rett før operasjonen brukte legene video for å ta en ny titt nedover Marleys luftveier, og det var da de oppdaget at en leke satt fast i halsen hans. En liten plastikk-blomst.

Ifølge ABC News hadde ikke noen oppdaget fremmedlegemet i halsen hans tidligere på grunn av betennelser og hevelser, som hindret legene i å se leken.

Enjakovic tror plastblomsten kunne ha vært der i opptil fem år, siden det var da Marley hadde begynt å vise symptomer.

- Det er ikke normalt for et barn «med astma» å kveles og kaste opp av mat og drikke, samt å hoste i flere timer i strekk, men jeg hadde aldri trodd at plagene hans skyldtes et fremmedlegeme, sier hun.

Enjakovic har ved flere anledninger delt videoer av henne og sønnen på det sosiale mediet TikTok, hvor hun forteller om sønnens tilstand.

@skye_blue4 He was not born with this illness, but he could deal with this for a long time. Be careful what your child puts in there mouth, My son swolled a plastic flower and it made a connection from his oesophagus an airway. He is so strong and still fighting #fyp #greenscreen #medical ♬ original sound

Ny operasjon

Blomsten ble fjernet i januar, men Marley, som nå er åtte år, skal igjen gjennomgå en operasjon i Melbourne på tirsdag for å fjerne forbindelsen mellom spiserøret og luftrøret.

- De må komprimere den høyre lungen hans, skrelle spiserøret av luftrøret, og deretter kutte ut forbindelsen som ble forårsaket av fremmedlegemet, sa Enjakovic.

Moren forklarer videre at legene skal ta noe av muskelmassen fra brystet hans og legge det mellom spiserøret og luftrøret slik at det ikke skapes en ny fistel.

Det er fortsatt ikke kjent hva som ble utfallet etter Marleys operasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer