Sjokkfunn i krokodillemage

Da den 4,7 meter lange krokodillen døde, fant gårdseieren en mystisk gjenstand i magen på dyret: - Det er enten fra et menneske eller et kjæledyr, sier han.

KROODILLE: Gårdseieren til Koorana Crocodile Farm fant mye rart da de åpnet opp krokodillemagen for obduksjon - blant annet en kirurgisk plate som kan ha tilhørt enten en hund eller et menneske. Bilde: Koorana Crocodile Farm
KROODILLE: Gårdseieren til Koorana Crocodile Farm fant mye rart da de åpnet opp krokodillemagen for obduksjon - blant annet en kirurgisk plate som kan ha tilhørt enten en hund eller et menneske. Bilde: Koorana Crocodile FarmVis mer

En eier av en krokodillegård i Queensland, Australia, fant en kirurgisk plate i magen på en avdød krokodille, melder CNN. Plata kan, ifølge gårdseieren, tilhøre enten en hund - eller et menneske.

I magen på den 4,7 meter lange saltvannskrokodillen skal gårdseieren John Lever også ha funnet en mengde steiner som brukes til å male mat, i tillegg til den mystiske kirurgiske plata.

PLATE: Platen av kirurgisk stål brukes i forbindelse med operasjoner og kan, ifølge gårdseieren som fant den, tilhøre enten et menneske eller et dyr som krokodillen spiste. Foto: Koorana Crocodile Farm
PLATE: Platen av kirurgisk stål brukes i forbindelse med operasjoner og kan, ifølge gårdseieren som fant den, tilhøre enten et menneske eller et dyr som krokodillen spiste. Foto: Koorana Crocodile Farm Vis mer

- Kan være en hund

Det var for å finne ut hvorfor krokodillen døde den ble obusert, opplyser Koorana Crocodile Farm på sin Facebook-side.

- Rare ting dukker opp i magen på krokodiller hele tida, men å finne en kirurgisk plate der inne, det hadde jeg aldri trodd, sier Lever til CNN-kanalen 7 News.

Han skal være usikker på om plata har kommet fra et menneske eller et dyr:

- Krokodillen har åpenbart spist noe med denne plata i seg, så det er enten et menneske eller et kjæledyr. Ut fra størrelsen på plata, vil jeg si at det kan være en hund, slår Lever fast overfor nyhetsbyrået.

Ingen kjæledyr savnet

Krokodillen, som ble kalt MJ, var over 70 år gammel og hadde bodd på Koorana Crocodile Farm i seks år. Den ble kjøpt fra en annen gård i nærheten som fanget den i naturen.

Gården publiserte bildet av den døde krokodillen på Facebook sammen med gjenstandene de fant i magen dens:

- Ingen kjæledyr eller mennesker er savnet her, skriver krokodillegården i Facebook-posten.

Lever legger til at en undersøkelse i etterkant av funnet avslørte at den kirurgiske plata ble produsert i Sveits.

- Den har nok vært i krokodillemagen i flere tiår, slår han fast.