Sjokkfunn i mage på gutt (4)

Både leger og foreldre ble lammet av sjokk da de så hva som befant seg i den lille guttens mage.

SKAPTE KOMPLIKASJONER: Den fire år gamle gutten hadde sterke magesmerter, forstoppelse og oppkast. Så fant legene årsaken. Foto: ScienceDirect/Journal of Pediatric Surgery Case Reports.
SKAPTE KOMPLIKASJONER: Den fire år gamle gutten hadde sterke magesmerter, forstoppelse og oppkast. Så fant legene årsaken. Foto: ScienceDirect/Journal of Pediatric Surgery Case Reports. Vis mer
Publisert

En fire år gammel gutt sjokkerte et helt team med leger da han ble innlagt på sykehus grunnet sterke magesmerter.

Ifølge barnets foreldre hadde gutten vært dårlig i to dager før de dro til sykehuset. Han hadde også vært forstoppet, kastet opp og hatt kolikk-liknende symptomer, skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Etter å ha undersøkt gutten, diagnostiserte legene han med akutt blindtarmsbetennelse. Men da gutten var like dårlig etter å ha fjernet blindtarmen, skjønte legene at noe annet måtte være roten til problemet.

Guttens symptomer vedvarte i fem dager etter operasjonen, og legene bestemte seg for å ta en ny ultralyd. Der gjør legene et sjokkerende funn:

SJOKKFUNN: Både leger og foreldre ble sjokkerte da de så hva som lå i guttens mage. Foto: ScienceDirect/Journal of Pediatric Surgery Case Reports.
SJOKKFUNN: Både leger og foreldre ble sjokkerte da de så hva som lå i guttens mage. Foto: ScienceDirect/Journal of Pediatric Surgery Case Reports. Vis mer

I magen på gutten ligger nemlig et armbånd.

Både foreldrene og legene ble lammet av sjokk grunnet funnet, skriver Jam.

Den lille gutten måtte så gjennom akutt laparotomi, et inngrep hvor de åpnet bukhulen for å fjerne armbåndet.

Der fikk de se at det lille smykket besto av 18 sekskantede magnetiske perler.

Vanlig for småbarn

Den skremmende opplevelsen ble seinere rapportert i en medisinsk journal hos ScienceDirect.

Til tross for at funnet ble omtalt som sjokkerende av legene, kommer det fram i rapporten at det er svært vanlig for småbarn å svelge fremmedlegemer som mynter, magneter, mindre leker og fiskebein. Det er også et kjent problem at de havner i mage-tarmkanalen og at det blir sittende fast, ifølge rapporten:

«Inntak av magnetiske gjenstander er et problem hos barn over hele verden. Til tross for den høye prevalensen, er nøyaktig diagnose og behandling ofte forsinket, noe som kan resultere i alvorlig sykelighet hos pasienten».

Gravde hull i tarmen

Videre i rapporten står det at barna ofte får alvorlige magesmerter som kan likne akutt blindtarmsbetennelse, noe som var tilfellet denne gangen.

I tillegg til at det magnetiske armbåndet hadde blokkert tarmen på gutten, hadde perlene også «gravd» fire små hull i tarmen.

Inngrepet var imidlertid vellykket, og de små hullene i tarmen ble tettet igjen.

Gutten kom raskt til hektene, og ble utskrevet kort tid etter det siste inngrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer