Mor advarer etter skrekkopplevelse:

Sjokkfunn i matpakka

I matpakka til dattera Poppie (7) kravlet det med larver.

FANT LARVER: Rachel Stone med dattera Poppie (7), som fant larver i maten sin. Foto: Kennedy News and Media
FANT LARVER: Rachel Stone med dattera Poppie (7), som fant larver i maten sin. Foto: Kennedy News and Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rachel Stone (39) og ektemannen John (44) hadde lagd i stand grillmiddag til familien da dattera plutselig begynte å skrike.

Hørte et «grusomt» skrik

Ekteparet fra Rhuddlan i Nord-Wales hadde kjøpt inn datteras favoritt hos supermarkedkjeden Iceland - en pakke med salt kjeks, ost og skinke.

- Vi skulle grille, men dattera mi sa at hun heller ville ha Lunchables enn grillmat. Vi satt og spiste, og i neste øyeblikk hørte vi et grusomt skrik, forteller Rachel til nyhetsbyrået Kennedy News and Media.

Så hørte ekteparet dattera rope: «Det er mark i maten min!».

Rachel løp bort for å undersøke hva som hadde fått dattera til å skrike, og ble sjokkert over å finne små larver kravlende over skinkebitene.

- Vi løp bort, og der satt hun og spyttet og hev etter luft.

Fant larver i maten

Mora forteller at dattera hadde spist opp mesteparten av maten. Det var bare da sjuåringen kom til bunnen av boksen at hun oppdaget larvene.

- Jeg tror det bare var to skiver med skinke som satt sammen som var igjen på bunnen. Det var larver på kjøttet og i bunnen av boksen. Det er frastøtende, sier hun.

LARVER: Dette fant Rachel i datteras matpakke. Foto: Kennedy News and Media
LARVER: Dette fant Rachel i datteras matpakke. Foto: Kennedy News and Media Vis mer

39-åringen forteller at hun nesten ble kvalm selv, men hun var mer bekymret for sin datter som på dette tidspunktet var hysterisk.

- Jeg prøvde å roe henne ned. Hun klarte ikke å stoppe, hun ble umiddelbart dårlig. Hun kastet opp et par ganger.

Kjekspakken, som i Storbritannia selges under navnet Dairylea Lunchables, ble ifølge Stone kjøpt inn dagen i forveien.

Hadde ikke gått ut på dato

Bilder Dagbladet har fått tilgang på, viser at maten hadde utløpsdato den 30. mai i år, og således var langt ifra å gå ut på dato.

Innpakningen så heller ikke ut til å ha blitt brutt, ifølge familien Stone.

Ekteparet ble svært bekymret for dattera si, ettersom hun ble syk og kastet opp flere ganger.

- Det første jeg gjorde var å google hva som skjer hvis du spiser smålarver, for å finne ut om de kunne forårsake skade - eller om jeg måtte ta henne med til sykehuset, sier Rachel.

Rådet hun endte med å følge var imidlertid å gi sjuåringen masse vann, og å holde et øye med hvordan tilstanden utviklet seg.

- Men hun gråt og var så redd, så hun ville verken spise eller drikke.

Er rasende

Nå er mora rasende på både supermarkedkjeden og produsenten, og krever et svar på hvordan dette kan ha skjedd.

39-åringen forteller at hun har sendt klage både til den britiske supermarkedkjeden Iceland og til produsenten Mondelez.

JEG BLE SKIKKELIG KVALM: I 2015 skal Tina Magrit ha funnet larvet i en skinkeboks i Norge. Video: Tina Magrit Dagestad Oldereide Vis mer

Hun hevder ingen av dem vil ta ansvar for hendelsen.

Mondelez skal riktignok ha gitt Rachel et gavekort på 10 britiske pund, men nå nekter hun å gi dattera si produktene deres.

Ifølge Rachel skal verken Iceland eller Mondelez ha vært villige til å ta ansvar for larvene i maten.

- Jeg har fått et brev fra folka som lagde produktet, og de avblåste oss med et 10 punds gavekort som vi kan bruke på deres produkter, sier hun.

Rachel har imidlertid ikke tenkt å kjøpe det produktet igjen.

- Poppie har fått avsmak hun også. Hun ville ikke engang spise skinke på brødskiva lenger.

Vil advare foreldre

Nå sverger mora at hun aldri skal kjøpe produkter fra Mondelez igjen, og heller ikke handle hos supermarkedkjeden som solgte maten.

Hun vil også advare andre foreldre om å sjekke barnas mat før de serverer den, og om ikke å tro blindt på utløpsdatoen.

LARVE: Da Hedvig Eugenie Kåsa hadde kokt seg semulegrøt, fant hun noe merkelig i grøtkjelen. Da hun tok det ut, fant hun denne larva. Video: Privat / Reporter: Christian Fjermeros / Magnus Paus Vis mer

- Folk burde være klar over at bare fordi produktet har en utløpsdato og det virker som pakningen er tett, så betyr det ikke at ting som dette kan skje, sier hun, og legger til:

- Du skal ikke trenge å sjekke all maten din for å forsikre deg om at det ikke er noe der. Men det er det jeg råder foreldre til å gjøre nå. Jeg kommer i hvert fall til å sjekke alt framover.

- Ikke skjedd hos oss

En talsperson for Mondelez International sier til Kennedy News and Media at de er lei seg for å høre om Rachels ubehagelige opplevelse.

- Vi undersøkte saken grundig, som vi gjør med alle våre klager, og våre omfattende undersøkelser fant ingen bevis for at dette har skjedd i våre fasiliteter. Vi har heller ikke fått andre liknende klager på dette produktet, sier talspersonen, og legger til:

- Det var med glede at vi ga familien Stone et gavekort som et tegn på god vilje, men vi er sikre på at skaden ikke har skjedd hos oss.

Den britiske supermarkedkjeden ønsket ikke å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer