Smugling av truede dyrearter

Sjokkfunn i tollen. Skulle smugle 1500 skilpadder

Politiet fant mer enn 1500 skilpadder pakket inn i gaffateip på flyplassen i Manila.

PAKKET INN: Over 1500 eksotiske skilpadder var pakket inn i gaffateip og lagt ned i fire ulike kofferter. Foto: Tolletaten NAIA
PAKKET INN: Over 1500 eksotiske skilpadder var pakket inn i gaffateip og lagt ned i fire ulike kofferter. Foto: Tolletaten NAIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skilpaddene ble funnet i fire kolli med bagasje som ble etterlatt i ankomsthallen på flyplassen i Malina søndag.

Det var fire ulike typer skilpadder, hvorav en av disse er oppført på lista over utrydningstruede dyrearter. Den eller de som tok med deg skilpaddene var om bord på en flyging fra Hongkong.

Skilpaddene har en anslått verdi på 4,5 millioner filippinske pesos, eller litt over 750 000 kroner.

Den filippinske tolletaten skriver på Facebook at den eller de som står bak trolig har blitt informert om sanksjonene når det kommer til ulovlig innføring og salg av dyr.

TETT I TETT: Tolletaten viser hvordan skilpassene var stuet sammen, tett i tett, oppi den etterlatte bagasjen. Foto: Tolletaten NAIA
TETT I TETT: Tolletaten viser hvordan skilpassene var stuet sammen, tett i tett, oppi den etterlatte bagasjen. Foto: Tolletaten NAIA Vis mer

Strafferammen dersom du blir oppdaget er inntil to års fengsel og bøter på opp til 200 000 filippinske pesos, eller om lag 33 600 kroner.

Skilpadder holdes ofte som eksotiske kjæledyr, men blir også brukt i tradisjonell medisin eller servert som en delikatesse i flere asiatiske land. Kjøttet regnes av noen som et afrodisiakum, mens beina blir malt til pulver og brukt til medisinske formål, skriver BBC.

Smugling av utrydningstruede dyrearter er et utbredt problem i Sørøst-Asia. Bare i fjor tok tolletaten på Filippinene inn 560 utrydningstruede arter, blant annet gekkoer, koraller og reptiler. Så langt i år er tallet 63.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer