McDonald's i Storbritannia:

Sjokkfunn: Stengt på dagen

Mattilsynet fant død mus og store mengder muselort i den britiske McDonald's-restauranten.

FETT OG MUSELORT: Da kontrollørene fant fett og muselort inne på McDonald's-restauranten i Leytonstone, stengte de dørene umiddelbart. Foto: Waltham Forest Council
FETT OG MUSELORT: Da kontrollørene fant fett og muselort inne på McDonald's-restauranten i Leytonstone, stengte de dørene umiddelbart. Foto: Waltham Forest Council Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da det lokale mattilsynet dro på kontroll hos McDonald's i London-forstaden Leytonstone, England, ble de møtt av et sjokkerende syn.

Kontrollørene oppdaget nemlig et aktivt museangrep, og så seg nødt til å stenge den vanligvis så travle fastfood-restauranten på dagen.

Det går fram av en pressemelding utstedt av bydelsrådet i Waltham Forest, som tok den endelige beslutningen om å stenge restauranten.

MCDONALD'S: Fastfood-restauranten McDonald's Leytonstone ligger i en forstad til London, i Storbritannia. Foto: Waltham Forest County
MCDONALD'S: Fastfood-restauranten McDonald's Leytonstone ligger i en forstad til London, i Storbritannia. Foto: Waltham Forest County Vis mer

- Man tror dette er det første saken av sitt slag mot fastfoodkjeden på mer enn 20 år, der lokale myndigheter stopper driften, skriver de.

RØPER: «McDonalds-ansatt avslører» kommer med påstand på Tiktok. Kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonalds Norge avviser påstand. Video: Tiktok @dresav92 Vis mer

Sendte kundene på dør

Kontrollen fant sted fredag 15. oktober, og var ferdig like før lunsjtid.

Men da mattilsynet hadde gått gjennom de hygieniske forholdene på restauranten, ble kundene i stedet bedt om å forlate lokalene.

- Inspeksjonen kom som følge av en klage fra en kunde som antydet at det var gnageraktivitet i restauranten, at man hadde funnet muselort på kjøkkenet og en død mus i et skap, skriver bydelsrådet.

MUSELORT: På gulvet fant tilsynet både muselort og matrester. Foto: Waltham Forest County
MUSELORT: På gulvet fant tilsynet både muselort og matrester. Foto: Waltham Forest County Vis mer

Og ganske riktig, da mattilsynet kom på besøk fant de både den døde musa og store mengder muselort spredt rundt på det skitne gulvet.

Man konkluderte med at forholdene utgjorde en overhengende fare for folkehelsa, og restauranten ble stengt på ubestemt tid.

Avslører: En britisk McDonalds-ansatt har vokst på TikTok, under brukernavnet @secretfitzz, etter flere avsløringer fra innsiden av matkjeden. Video: Tiktok / @secretfitzz. Vis mer

Stengt inntil videre

Torsdag 21. oktober besluttet sorenskriverdomstolen i Thames å utstede et nødforbud - som betyr at restauranten ikke kan åpne igjen før feilene er blitt utbedret og ikke lenger utgjør noen risiko for kundene.

Sjokkfunn: Stengt på dagen
DØD MUS: Inne i et skap fant man en død mus, samt enda mer muselort. Foto: Waltham Forest County
DØD MUS: Inne i et skap fant man en død mus, samt enda mer muselort. Foto: Waltham Forest County Vis mer

McDonald's bestrider ikke beslutningen, og har dessuten vedtatt å betale kostnadene knyttet til stengingen, som utgjør drøye 20 000 kroner.

Clyde Loakes, som er nestleder i bydelsrådet i Waltham Forest, sier at de ikke vil nøle med å handle når selskaper ikke oppfyller kravene.

MER MUSELORT: Selv på gulvmoppen fant tilsynet muselort. Foto: Waltham Forest County
MER MUSELORT: Selv på gulvmoppen fant tilsynet muselort. Foto: Waltham Forest County Vis mer

- Vi tar alle klager om matvarehygiene på alvor, uavhengig av hvor liten eller stor restauranten er. Kundene skal kunne spise trygt, og vi vil ikke nøle med å handle når selskapene ikke oppfyller kravene, sier Loakes.

- Vi vet at McDonald's har rykte på seg for å være renslige, noe som også er grunnen til at disse sakene er sjeldne. Jeg forstår at dette er den første gangen på mer enn to tiår at et lokalt tilsyn har stengt en av restaurantene deres, sier han, og fortsetter:

EN HÅRETE GJEST: Vegard Lindmoen (22) og en kamerat besøkte McDonald's-restauranten i Gjøvik for å spise kveldsmat, da de plutselig hørte lyder like ved. Video: Vegard Lindmoen Vis mer

- Mus kan bære en rekke sykdommer som kan smitte mennesker og virkelig forårsake skade. Jeg er glad for at selskapet har erkjent sine feil i denne hendelsen, og at de samarbeider med bydelsrådets mattilsyn.

- Tok grep umiddelbart

Ifølge den britiske lokal- og tabloidavisa London Evening Standard skal en talsperson for McDonald's ha sagt at renslighet og hygiene er av ytterste viktighet for restaurantkjeden.

TRÅKKET I MUSELORT: På gulvet under apparatene lå det tett i tett med muselort. Foto: Waltham Forest County
TRÅKKET I MUSELORT: På gulvet under apparatene lå det tett i tett med muselort. Foto: Waltham Forest County Vis mer

- Så fort vi ble gjort kjent med problemet, begynte vi å jobbe med vår partner innen skadedyrkontroll for å ta grep umiddelbart. Det inkluderer å rengjøre restauranten grundig, og å gjennomføre struktuelle endringer for å sikre at ethvert hygieneproblem blir løst for godt, sier talspersonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer