FUNN:  Flere gutter ble funnet ved de umarkerte gravene rundt skolens område.  Arkivfoto: Zuma Press/NTB Scanpix.
FUNN: Flere gutter ble funnet ved de umarkerte gravene rundt skolens område. Arkivfoto: Zuma Press/NTB Scanpix.Vis mer

Sjokkfunn ved skrekkskole: levningene til 55 gutter funnet ved umarkerte graver

- Ble tvunget til oralsex, banket og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et stort team av antropologer har de siste månedene gått over flere umerkede graver i nærheten av skrekkskolen Arthur G. Dozier i Marianna i delstaten Florida, og hittil er 55 levninger av gutter gravd opp, det skriver The Wall Street Journal.

Floridas statsadvokat, Pam Bondi, var en av dem som støttet utgravningsinitiativet.

- Forhåpentligvis gjør dette det litt lettere for familiemedlemmene til levningene som nå er funnet. Det er uansett en tragedie at så mange unge gutter mistet livet der, sier Bondi.

Arthur G. Dozier var en såkalt høyrisiko-skole for gutter med et kriminelt rulleblad.

Forsvant plutselig Men flere av guttene ved skolen forsvant plutselig, og i ettertid har flere av de tidligere elevene ved skolen beskrevet tiår med vold, voldtekter og mulige mord ved skolen som var i bruk fra 1900 til 2011.

En av de som har ønsket en redegjøring av de umarkerte gravene er Roger Dean Kiser. Han ble sendt til skolen i en alder av 12.

- De kommer til å finne mange kropper der ute, med det er enda flere lik de aldri vil finne, sier Kiser (67), som har skrevet ei bok om skolen, «The White House Boys», oppkalt etter et hus på skolens område hvor elevene angivelig ble slått.

Grufulle scener Kiser hevder at han så en gutt som ble kastet inn i en tørketrommel, en gutt skal ha blitt bitt til døde av hunder, og flere kropper skal ha blitt brent i skolens forbrenningsovn. I tillegg ble noen av dem tvunger til å utføre oralsex på ansatte, hevder Kiser.

Skolens papirer viser at 34 gutter ble gravlagt i hagen og 31 ble sendt hjem for begravelse. I tillegg skal noen ha dødd av influensa, lungebetennelse og tuberkulose.

Flere historiske dokumenter tyder på at mer enn 100 gutter døde på skolen.