Sjokkmåling: Folket sier JA til billig-OL

OL-motstandere snur i fersk Dagbladet-måling.

Ja, TAKK: Ipsos-målingen for Dagbladet viser at det er flertall for en OL-søknad - dersom kostnadene reduseres og anlegg fra Lillehammer brukes på nytt. Her fra åpningen i Lysegårdsbakkene på Lillehammer i 1994. Foto: NTB Scanpix
Ja, TAKK: Ipsos-målingen for Dagbladet viser at det er flertall for en OL-søknad - dersom kostnadene reduseres og anlegg fra Lillehammer brukes på nytt. Her fra åpningen i Lysegårdsbakkene på Lillehammer i 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Av dem som er negative til Oslos OL-søknad, lar et betydelig antall seg lokke til ja-sida dersom regningen kuttes og Lillehammer-anlegg brukes på nytt. Det viser en meningsmåling Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

På spørsmål om Norge bør arrangere vinter-OL i 2022, svarer 29 prosent ja og 64 prosent svarer nei.

Dette er i tråd med den labre OL-stemningen meningsmålinger har vist i over et år.

Men da andelen som svarte «nei» eller «vet ikke» får spørsmål om de kan støtte en OL-søknad dersom kostnadene reduseres ved gjenbruk av flere anlegg fra Lillehammer-OL, tennes det en OL-gnist:

Da støtter 53 prosent av de spurte et Oslo-OL, mens 40 prosent fortsatt sier nei.

- Traff bra Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo er leder av arrangementskomiteen og gleder seg over den oppsiktsvekkende responsen fra OL-skeptikerne.

- Disse tallene tyder på at vi traff bra, og at vurderingen rundt å utarbeide en kuttliste var riktig, sier han.

- Jeg liker alltid målinger som går i retning av det jeg selv mener. Men jeg vet at målinger går opp og ned. Det som er tydelig, er at det har vært og fortsatt er en skepsis, men at det kanskje har snudd noe. Så får tida vise hvor mye, og hvor sterkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer