FALLER: Arbeiderpartiet faller kraftig på ny måling. Jonas Gahr Støre kan bli avhengig av Rødt eller MDG for å få flertall. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FALLER: Arbeiderpartiet faller kraftig på ny måling. Jonas Gahr Støre kan bli avhengig av Rødt eller MDG for å få flertall. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Meningsmåling:

Sjokkmåling for Arbeiderpartiet. Faller kraftig på ny måling

Kan bli avhengig av Rødt eller MDG for å få flertall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet faller kraftig på ny måling. Partiet mister velgere til blant annet SV og kan bli avhengig av Rødt eller MDG for å få flertall.

Det viser en måling Respons Analyse har gjennomført for Aftenposten, Bergens Tidende og Adresseavisen.

Ap får en oppslutning på 28,1 prosent, en tilbakegang på 3,6 prosentpoeng fra tilsvarende måling i juni.

Målingen gir 83 mandater til SV, Ap og Sp og 81 til dagens samarbeidspartier på borgerlig side (Høyre, Frp, Venstre og KrF). Både Høyre og Frp holder seg stabile i målingen, mens Venstre fortsatt ligger under sperregrensen.

- De har ligget lavt lenge sammenliknet med i vinter og fjor høst, og har hatt en dalende oppslutning i løpet av våren som ser ut til å fortsette inn i valgkampen, sier fagsjef i Respons, Thore Gaard Olaussen, til Aftenposten.

Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, sier til Aftenposten at partiet ikke er fornøyd med tallene målingen viser.

- Det er altfor lave tall for oss og viser at vi har en stor mobiliseringsjobb å gjøre. Ap skal ligge mye høyere enn dette.

For fire år siden fikk Ap et valgresultat på 30,8 prosent.

- Vi må i hvert fall fire år, kanskje sju, tilbake for å finne dårligere tall for Arbeiderpartiet, sier Olaussen til NTB.

Tidligere denne uka viste en måling gjennomført av Opinion for ANB at både Ap og Sp går tilbake.