Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkmåling for Bondevik

Bare 27 prosent av de spurte i en ny meningsmåling utført for Dagbladet mener statsminister Kjell Magne Bondevik gjør en god jobb. Sist han var statsminister mente 60 prosent det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter bare 45 dager i statsministerstolen viser ferske tall fra MMI at Bondeviks popularitet er synkende. Bare 27 prosent av alle spurte mener han gjør en god jobb som statsminister.

Hele 50 prosent mener hans innsats er middels, mens 15 prosent mener han gjør en dårlig jobb. Dette er svært nedslående tall for landets nye statsminister.

Nedover

I sin forrige periode som statsminister fløt Kjell Magne Bondevik på en popularitetsbølge. I februar 1998, etter tre og en halv måned som regjeringssjef, mente 60 prosent at han gjorde en god jobb.

Bare Gro Harlem Brundtland har hatt bedre oppslutning enn det, med 65 prosent oppslutning i 1995.

Etter budsjettkrangel og trussel om kabinettsspørsmål etter en drøy måned, går det nedover for Bondevik.

Størst oppslutning har statsministeren ikke uventet i eget parti, der 71 prosent mener han gjør en god jobb. Lavest oppslutning har Bondevik hos SVs og Frp's velgere hvor bare 12 prosent mener han gjør en god jobb.

Ingen H-favoritt

Heller ikke Høyre-folket jubler for Bondevik. Blant hans regjeringskollegers velgere mener bare en tredjedel at han gjør en god jobb.

Da er Sp-velgerne langt mer positive: Av dem får Bondevik toppscore hos 57 prosent.

Statsministeren er likevel noe mer populær hos kvinnene. Nesten 30 prosent av de kvinnelige velgerne mener at Bondevik gjør en god jobb. 25 prosent av de mannlige velgerne mener det samme.

Hver femte mannlige velger mener regjeringssjefen gjør en dårlig jobb. Kvinnene er ikke så negative. Her er det bare hver tiende velger som synes at moldenseren gjør en dårlig jobb for landet.

Hele Norges coronakart