Sjokkmåling for Frp - laveste på 17 år

- Frp har fått ansvaret for en usannhet om at statsbudsjettet er usosialt, sier Per Sandberg.

IKKE OVERRASKET:  Per Sandberg er overbevist om at framleggingen av statsbudsjettet er årsaken til tilbakegangen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Per Sandberg er overbevist om at framleggingen av statsbudsjettet er årsaken til tilbakegangen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En partimåling utført av Sentio på oppdrag fra Dagens Næringsliv viser at Frp gjør sin dårligste måling siden Sentio begynte med partimålinger i 1997.

Fra 16,3 prosent oppslutning ved stortingsvalget i 2013, er Frp nå nede i 12,2 prosent oppslutning.

- Denne målingen har jeg ingen problemer med å analysere: Vi har lagt fram statsbudsjettet, og det har blitt etablert en usannhet om at dette budsjettet er usosialt. Jeg er nesten overrasket over at vi ikke går tilbake mer i målingen, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Dagbladet.

Han mener årsaken til at budsjettet framstår som usosialt er en «ensidig» debatt om at uføretrygdede med barn og høy gjeld har kommet dårlig ut av statsbudsjettet.

- Sistnevnte er en del av uførereformen, som ble vedtatt av et samlet storting i 2011, og som vi nå gjennomfører. Nå får vi altså kritikken for at det blir gjennomført, sier Sandberg.

Han mener regjeringen, statsrådene og partiet har gjort en altfor dårlig jobb med å få fram helheten i budsjettet.

- Det beklager jeg sterkt, for nå er det utrolig mange mennesker der ute som går rundt og er nervøse for inntekten neste år. Det skal ikke skje at man skaper en utrygghet for folk som er uføre eller av andre årsaker er avhengige av trygd. Nå er det dannet et inntrykk av at samtlige uføretrygdede vil bli rammet av kutt, sier Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer