Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkmåling for Frp i Oslo

Får bare 5,4 prosent i fersk meningsmåling. MDG er dobbelt så store.

OVERRASKET: Carl I. Hagen er overrasket over meningsmålingen til Ipsos MMI, utført for Dagbladet denne uka.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OVERRASKET: Carl I. Hagen er overrasket over meningsmålingen til Ipsos MMI, utført for Dagbladet denne uka. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er litt overrasket, ja. Men det betyr at vi har en jobb å gjøre de neste ukene, sier Frp-nestoren, som trøster seg med at det er valgresultatet som teller.

Mot røkla I kommunemålingen til Ipsos MMI havner Fremskrittspartiet på bare 5,4 prosent i Oslo. Det er en tilbakegang på hele 3,5 prosentpoeng siden Dagbladets Oslo-måling i juni, og utenfor feilmarginen på 1,5 til 3,3 prosentpoeng.

- Jeg skal fortsette å stå på stands, delta i paneldebatter og formidle gjennom mediene at på noen områder er det fremdeles Frp mot røkla, sier Carl I. Hagen.

De to store Frp's førstekandidat i Oslo mener forklaringen på den lave oppslutningen er at valgkampen i hovedstaden er dominert av de store partiene.

- Når Oslos befolkning våkner opp til det Ap og Høyre har lullet dem inn i, at vi er Europas sterkest voksende by som tiltrekker oss velutdannede, intelligente mennesker. Vi gjør ikke det, sier Hagen.

Usikker på hva du skal stemme til høsten? Ta Dagbladets valgtest!

Carls oppskrift Han har oppskriften klar på hva valgkampens siste fase skal handle om.

- I Oslo tiltrekker vi oss kostnader og store integreringsproblemer når det de nærmeste åra forventes at det kommer en økning på 120 000 mennesker med bakgrunn fra Afrika og Asia, 30 000 fra Øst-Europa, 10 000 fra vestlige nasjoner og 10 000 fra andre kanter av Norge.

- Det er ingen ting å tiljuble at vi pådrar oss formidable utgifter på befolkningsveksten, samtidig som skatteinntektene går ned, sier Carl I. Hagen.

MDG 10,9 prosent I målingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet i første halvdel av denne uka, får Høyre 32,1 prosent, tett fulgt av Ap med 31,2. I et estimat fra Ipsos MMI vil et slikt valgresultat gi begge partier 19 representanter i Oslo bystyre.

Samlet vil venstresiden med Ap, SV og Rødt da få 26 mandater, ett mindre enn høyresiden med Høyre, Frp, Venstre og KrF. KrF har imidlertid lukket døra for et samarbeid med Frp i Oslo.

Og jokeren blir som ventet Miljøpartiet De Grønne (MDG). De kan få en gullposisjon på vippen med seks mandater og en oppslutning på 10,9 prosent.

- Kan bli tredoblet MDGs førstekandidat i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, gleder seg over den nye målingen.

- Disse tallene er veldig gode i Oslo - også i Bergen, Trondheim og Stavanger og nasjonalt har vi hatt gode målinger. Dette kan bli det store klima/miljø-valget Oslo og Norge har ventet på, sier Berg til Dagbladet.

Hun ser for seg at det om tre uker kan være tre ganger så mange MDG-representanter i landets kommunestyrer.

Sjokkmåling for Frp i Oslo

- Kommunene avgjør hvorvidt det blir et grønt skifte i Norge, sier Oslo-listetoppen.

Slik er de nasjonale tallene Dagbladet har også spurt velgere over hele landet hva de ville stemt lokalt, dersom det var kommunevalg nå. Og også der faller Frp, fra 11,3 til 9 prosent. MDG stiger med 2,8 prosentpoeng opp til 4,1 prosent.

Høyre går litt opp, 1,7 prosentpoeng til 25,5 prosent, mens Ap går 0,8 prosentpoeng ned til 34,6 prosent. SV faller igjen under sperregrensa med 3,7 prosent. Venstre stiger 1,9 prosentpoeng til 6,3 prosent, KrF går ned 1,6 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Se alle resultatene for Oslo og det øvrige kommunevalget i tabellene i saken.

Sjokkmåling for Frp i Oslo
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling