Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokkmåling for KrF

4,1 prosent - dårligste siden mellomkrigstiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En meningsmåling for TV 2 Nyhetene i kveld sender sjokkbølger inn i det forrige statsministerpartiet. Partibarometeret for april fra TNS Gallup viser en oppslutning på 4.1 prosent. Og det er velgere over 60 år som berger KrF såvidt over sperregrensen på fire blank.

- Dette må være den dårligste oppslutningen om Kristelig Folkeparti siden mellomkrigstiden. Årsaken er trolig at KrF skvises mellom to konkurrerende høyrepartier og mot de nye regjeringspartiene, sier valgforsker Anders Todal Jensen til TV 2.

Marsmålingen fra TNS Gallup viser at velgerne foretrekker en blå regjeringen med knappest mulig margin - 85 mot 84 representanter på Stortinget. I det regnestykket forutsetter meningsmålingsinstituttet at de gamle regjeringspartiene og Fremskrittspartiet slår sine stemmer sammen.

Ved stortingsvalget i september i fjor fikk partiet 6,8 prosent av stemmene og 11 representanter. Det er en halvering av stortingsgruppen i forhold til  perioden 2001 - 2005. I 2001 fikk KrF 12,8 prosent av stemmene.

Slik er apriltallene fra TNS Gallup (endringer fra mars i parentes):

Ap 33,2 (+ 1,6), Frp 30,4 (+1,9), H 11,4 (-0,4), SV 7,7 (-1,8), Sp 7,0 (+0,7), V 4,6 (-0,4).

BLÅKAMERATER? På tross av sjokkmåling for Kristelig Folkeparti for april, ville opposisjonen på Stortinget nå hatt flertall 85 - 84, ifølge TNS Gallup.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media