Sjokkmåling: Sp stør­re enn Ap i Finnmark

Arbeiderpartiet er halvert og må for første gang se seg forbigått av Senterpartiet i en fersk meningsmåling for Finnmark.

STØRST: Trygve Slagsvold Vedum kan slå fast at Senterpartiet for første gang er målt til Finnmarks største parti. Foto: Hans Arne Vedlog
STØRST: Trygve Slagsvold Vedum kan slå fast at Senterpartiet for første gang er målt til Finnmarks største parti. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum tror at partiets motstand mot sammenslåingen av Troms og Finnmark gir uttelling på målingen som InFact har utført for Altaposten.

- Vi har vært klart mot denne tvangssammenslåinga som det er sterk motstand mot blant folk både i Troms og Finnmark. I tillegg har vi vært tydelige på viktigheten av at folk har nærhet til grunnleggende tjenester som politi, beredskap og ambulanse, sier Vedum.

Opp fra 6 prosent

I det tradisjonelt Ap-dominerte Finnmark er Senterpartiet nå fylkets største parti med en oppslutning på 22,7 prosent.

Ved fylkestingsvalget for fire år siden var Sp femte størst i Finnmark med en oppslutning på 6,2 prosent.

Ap er på sin side mer enn halvert - fra 43,6 prosent ved fylkestingsvalget i 2015, til 20,1 prosent oppslutning på Altapostens måling.

Samlet for Finnmark og Troms er Ap hårfint større med 22,8 prosent mot 18,5 prosent for Sp.

Alle kommuner

Vedum har tilbrakt mye tid i Finnmark og Senterpartiet stiller for første gang lister i alle kommuner, mot bare i en håndfull kommuner for fire år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer