Sjokkmelding for russen: Ber om alkonekt over hele landet i russetida

I årevis har politiet latt det passere at russen har nytt medbrakt alkohol på treff på landstreff og andre arrangementer på offentlig sted. I et brev til politidistriktene ber Politidirektoratet om at det nå blir stopp.  

FÅR BARE HA SKJENKEBEVILLING: Flere tusen russ blir påvirket av regelendringen.  Dette bildet er tatt under en av russesamlingene på Tryvann i Oslo i begynnelsen av mai 2015.
FÅR BARE HA SKJENKEBEVILLING: Flere tusen russ blir påvirket av regelendringen.  Dette bildet er tatt under en av russesamlingene på Tryvann i Oslo i begynnelsen av mai 2015. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En knapp måned før årets russetid sparkes i gang, kommer en sjokkmelding for norske russ.

Fra og med i år skjerpes nemlig skjenkepraksisen slik at det ikke lenger blir lov for russen å nyte medbrakt alkohol på offentlige arrangementer i russetida.

Det går fram i et brev sendt til norske politidistrikter fra Politidirektoratet.

Innskjerpingen vil særlig ramme de mange tusen ungdommene som samles til landstreff på for eksempel Fredriksten festning i Halden, eller på Lillehammer.

I brevet understreker Politidirektoratet at de samme reglene gjelder i hele landet, men det er foreløpig uklart hvordan det vil slå ut på enkeltarrangementer.

- Dette betyr at vi må løse årets russetreff på en annen måte enn vi har gjort tidligere. Innskjerpingen vil medføre at russen nå skal fratas all medbrakt alkohol. Arrangørene må ha et annet regime enn før, og sørge for at både folk og kjøretøy ransakes ved innpassering, forklarer politiførstebetjent Tord Linnerud, som er nestkommanderende på ordensseksjonen i Lillehammer-politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer