Donald Trump

Sjokkpåstander: - Reiv i stykker dokumenter

Historikere frykter det vil etterlate hull i historien. Nå må de teipe sammen dokumenter som Donald Trump har revet i stykker i løpet av sin periode i Det hvite hus.

BEKYMRING: Offentligheten vil ikke se noe til journalene til Donald Trump på flere år, men det er stor bekymring for at de aldri vil bli ferdige. Boksene er tatt ut fra Det hvite hus forrige torsdag. Foto: Gerald Herbert/AP/NTB
BEKYMRING: Offentligheten vil ikke se noe til journalene til Donald Trump på flere år, men det er stor bekymring for at de aldri vil bli ferdige. Boksene er tatt ut fra Det hvite hus forrige torsdag. Foto: Gerald Herbert/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den avtroppende presidenten skal ha hatt for vane å rive opp dokumenter før han kastet dem, noe som tvang ansatte i Det hvite hus til å bruke timer på å teipe dem sammen igjen.

Nå frykter historikere ifølge The Guardian at viktig informasjon kan ha gått tapt, og at dette vil etterlate hull i historien.

Satt til «teip-tjeneste»

En tidligere analytiker fra Det hvite hus forteller til avisa om første gang han måtte teipe sammen et dokument igjen.

Det skjedde etter at han vitnet Trump nådeløst rive i stykker et brev fra den demokratiske lederen i senatet, Chuck Schumer. Brevet handlet om en nedstengning av statsapparatet.

- De ba han slutte å gjøre det, men han ville ikke stoppe. Sjefen min ba meg teipe det sammen igjen, sier Solomon Lartey.

Rundt ti ansatte i Det hvite hus skal ha blitt satt til «teip-tjeneste» fra starten av Trump sin presidentperiode til midten av 2018.

Presidenten er etter lov pålagt å bevare alle dokumenter han håndterer i løpet av sin periode som president. Dokumentene skal overføres til riksarkivet og med tiden bli tilgjengelig for publikum, ifølge Time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer