Sjokkrapport etter katastrofebrann

I en ny rapport Bellona legger fram påstander om at Equinors sparetiltak er skyld i katastrofebrannen på Melkøya tidligere i høst. - Dette er svært alvorlig, sier Frederic Hauge til Dagbladet. Equinor avviser funnene i rapporten.

BRANNEN: Brann i produksjonsanleggene på Melkøya utenfor Hammerfest tidligere i høst. Bellonas rapport hudfletter Equinors håndtering. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
BRANNEN: Brann i produksjonsanleggene på Melkøya utenfor Hammerfest tidligere i høst. Bellonas rapport hudfletter Equinors håndtering. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en rapport som offentliggjøres onsdag formiddag hudfletter Bellona Equinor og Petroleumstilsynet for brannen på LNG-anlegget ved Melkøya tidligere i høst.

Den 28. september i år oppsto brannen på anlegget for flytende gass (LNG) på Melkøya utenfor Hammerfest. Brannen er blitt omtalt som en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie.

«Ledelsen i Equinor har drevet anlegget på sparebluss på bekostning av anleggets integritet og folks sikkerhet», skriver Bellona i rapporten som Dagbladet har fått tilgang på.

Rapporten oppfordrer også ledelsen ved anlegget på Melkøya til å vurdere sin egen stilling som følge av brannen.

- Dette er en svært alvorlig sak. Vi har gjennomført denne granskningen for å bistå politiet. Rapporten viser hvordan Equinors systematiske innsparinger har ført til svært alvorlige episoder, sier Bellona-leder Frederic Hauge til Dagbladet.

- Dette er bare påstander fra Bellonas side?

- Dette er en foreløpig granskningsrapport, det er riktig. Alle kan selv gå inn i rapporten og granske sakens dokumenter. Alle kildene vi har benyttet er villig til å snakke med politiet, sier Hauge videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer